Veckorapport 40 2022 – Lite blandade siffror

Veckorapport 40 2022 bjuder på två röda och en blå siffra överlag för portföljerna. Tyvärr så har denna vecka bjudit mig på Covid, så dags att få det nu… Så rapporten blir inte den längsta då energin helt enkelt saknas.

Investmentbolagsportföljen

I mitten av veckan såg det ut som att lite återhämtning var på gång men fredagen raderade alla sådana tankar med råge. Det blev en väldigt röd vecka för portföljen med tre investmentbolag. Både Bure och Latour är nu över 20% minus från mitt GAV.

Trist timing, men fina köplägen på lång sikt.

I mitten av veckan såg det ut som att lite återhämtning var på gång men fredagen raderade alla sådana tankar med råge.

Fonderna Veckorapport 40 2022

Det gick fortsatt nedåt i början på veckan men avslutade med en liten återhämtning. Ingenting att hurra över direkt. Jag har fortfarande inte bestämt mig kring om jag ska fortsätta denna portfölj eller inte. Att mata fondförvaltarna med fondavgifter blir allt mindre och mindre lockande.

Om inte amerikanska teknik eller teknologi-aktier får mer fokus igen så kommer den här portföljen bara blöda och blöda pengar. Då känns det väldigt onödigt att fortsätta pynta in mer pengar varje månad.

Fonderna Veckorapport 40 2022

GratisPortföljen lite uppåt

Den här portföljen har visat blått resultat för veckan som helhet. Detta efter en liten återhämtning av Vermilion Energy.

GratisPortföljen lite uppåt

Så här ser läget för portföljens enskilda innehav. SBB fortsätter att falla utan något hinder, vilken svag aktie det är ändå. Finns inget stöd som verkar vilja hålla.

TransAlta Renewables har också noterat en ny lägsta nivå i portföljen. Utdelningarna trillar in men frågan är om det inte är lika bra att rycka det plåstret och köpa Cibus istället? TransAlta har inte presterat bra på väldigt, väldigt länge. Bolaget har fått gott om tid på sig men går helt åt fel håll.

Den här portföljen har visat blått resultat för veckan som helhet. Detta efter en liten återhämtning av Vermilion Energy.

En sak är säker, är man sjuk så är börsen inte lika intressant längre. Pengar hit och pengar dit, hälsan är viktigare.

Tack för att du läste ”Veckorapport 40 2022 – Lite blandade siffror”…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.