Veckorapport 43 2022 – Ökat på i investmentbolag

Veckorapport 43 2022 bjuder på nya köp i en av portföljerna. Investmentbolagen ser verkligen ut att återhämta sig fint. Frågan är om det är botten som vi har sett eller om det blir en till vända nedåt. Oavsett vad så fortsätter mina köp månad efter månad.

Investmentbolagsportföljen

Det är alltid trevligt när ens innehav återhämtar förluster eller fortsätter vidare upp med blåa siffror. Den här veckan så återhämtade sig investmentbolagsportföljen cirka 7.5%. Egentligen hade innehaven gärna fått ligga på rött länge framöver för billigare inköp. Men jag klagar inte på blått!

Egentligen hade innehaven gärna fått ligga på rött länge framöver för billigare inköp. Men jag klagar inte på blått!

Jag är väldigt imponerad av hur stabilt Investor har stått sig under den senaste tidens tumult. Snacka om ett tryggt kvalitetsbolag!

Bure och Latour ligger fortfarande på minus medan Investor sticker ut som enda blåa i portföljen. Så här ser innehaven ut just nu:

Investmentbolagsportföljen

Under veckan som varit så har jag fyllt på i alla tre bolagen. Jag köpte mest i Bure och Latour som legat på rött medan Investor fick en lite mindre påfyllnad denna gång. Men det balanserar jag ut vid nästa månads inköp.

Sedan inköpen och veckans uppgång så är portföljen nu värd cirka 19 300 kr. Det är med andra ord inte långt till milstolpen 20 000 kr! Bjuds vi på en blå vecka igen så kanske vi når dit fortare än kvickt, men det återstår att se.

Starta investmentbolag

Nyfiken om ämnet? Då kan du läsa mer om hur du kan starta investmentbolag hos holdingbolag.se.

Fonderna hos Savr Veckorapport 43 2022

Min fondportfölj har inte rört sig nämnvärt åt endera håll under veckans gång. Jag fortsätter att fundera på hur jag ska göra här. Även denna månads inköp läggs på is eftersom att jag inte vet om jag ska fortsätta investera i portföljen.

Avgifterna fortsätter att urholka värdet så om jag investerar mer och fonderna fortsätter att gå ned, då matar jag bara fondförvaltarens företag med pengar. Då är det bättre att jag inväntar en vändning och fyller på då istället.

Fonderna hos Savr Veckorapport 43 2022

Kruxet med det är att teknologi och teknik-aktier inte riktigt är prioriterade investeringar globalt sett. För att inte nämna att till exempel Meta lämnade en hemskt dålig rapport i veckan. Så sektorns utsikter är inte de bästa just nu.

Men pengarna ska inte få ligga och vila allt för länge. Det lutar åt att jag kommer att låta den här portföljen ligga som den är. Och istället för att fylla på i denna så skapar jag en separat portfölj med kanske Dividend Kings.

Men vi får se hur jag gör med det, det är inget beslut som jag vill förhasta mig med.

GratisPortföljen i sidled

Projektet GratisPortföljen där jag investerar i månatliga utdelare rullar på. Veckan som varit bjöd överlag inte på någon större värdeförändring. Det var kul att se innehavet SBB leverera en OK rapport som borde lugna marknaden.

Så här ser portföljens utveckling ut på 3 års tid:

Så här ser portföljens utveckling ut på 3 års tid:

Jag hade dock hoppats på att SBB skulle fortsätta uppåt veckan ut men så blev det inte. I fredags så föll aktien tillbaka med 6.62% igen. Good things never last sägs det.

Så här ser läget ut för innehaven just nu:

Veckorapport 43 2022 gratisportföljens innehav

Det är flera bolag som jag vill öka i just nu, bland annat TransAlta, 2020 Bulkers och Cibus. Det är den sistnämnde som kommande insättningar ska investeras i. Detta eftersom att jag har en känsla av att den kan dra iväg uppåt inom en snar framtid.

I GratisPortföljen så investerar jag endast pengar som jag får in från cashback-erbjudanden. Därav så sker insättningarna stötvis och inte per månadsbasis.

Jag hoppas att du hade en fin börsvecka och att nästa blir ännu bättre! Det kan man behöva nu när höstmörkret är här. Glöm heller inte att ställa om dina klockor idag.

Tack för att du läste inlägget ”Veckorapport 43 2022 – Investmentbolagens återtåg”, läs Fler Här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.