Veckorapport 47 2023 – Blåa tider är goda tider

Denna veckorapport fortsätter på samma lyriska spår som den förra. Investmentbolagen fortsatte starkt upp under veckan. Plus att det blev ett till månadsköp i fredags.

Investmentbolagen

Tanken med denna portföljen är ju att påvisa att med små medel över lång tid så går det att få till en fin avkastning. Den är verkligen inte tänkt att vara någon slags super-avkastare på kort tid. Men likväl så har det gått riktigt fort upp senaste veckorna.

Så här var resultatet för vecka 47 för mina tre innehav i denna portfölj:

Sedan starten i maj 2022 så är portföljen nu upp över 12 procent:

Förhoppningsvis så är detta bara början på vad som blir en lång och trygg resa på börsen. Jag har valt dessa tre bolag just för att dom ska vara relativt stabila och säkra över tid. Än så länge så ser det lovande ut men det är många år kvar till målsnöret.

Så här ser innehaven i min portfölj med tre investmentbolag ut just nu:

Investor brukar alltid ligga bäst till och fortsätter göra så. Men nu är både Bure och Latour hack i häl. Förhoppningsvis så fortsätter den blåa tiden på börsen även nästa vecka!

GratisPortföljen

Den här portföljen har gått i sidled senaste veckan. Den tyngs på kort sikt av att kronan stärks men på lång sikt så är det inget som oroar mig. SBB hjälper inte heller riktigt att dra upp resultatet just nu. Cibus däremot har verkligen återhämtat sig på senare.

Det vore riktigt fint om fastighetssektorn skulle stabilisera sig och återhämta sig i värderingarna. Det skulle onekligen gynna hela Sveriges ekonomi och lugna nerverna på utländska investerare.

Resultatet för veckan då? Minus hela 56 kronor.

Och så här ser innehaven i portföljen ut i skrivande stund:

Som du som följer bloggen märkt så går det trögt med att få in mer cashback-pengar just nu. Men jag ska försöka hitta bra deals och få in mer. Tills nästa vecka så hoppas jag att du har en grym tid både på och utanför börsen, ha det bäst!