Veckorapport 46 2023 – Rekordvecka för investmentbolagen

Vilken härlig vecka det blev på börsen efter positiva inflationssiffror. Veckorapport 46 2023 bjuder som rubriken avslöjar på en rekordvecka för mina investmentbolag. Men frågan nu är: Hur hållbar är denna uppgång egentligen?

Investmentbolagen

Min portfölj med tre stycken svenska investmentbolag gick riktigt starkt i veckan. Totalt så ökade portföljen med över fem procent motsvarande cirka 2000 kr. Riktigt härligt att se med andra ord!

Veckans uppgång gör att jag känner mig allt tryggare i mina val av bolag att investera i. Men som tidigare nämnts så är jag allt bra sugen på att ta in ett investmentbolag till. Frågan är bara vilket jag köper i så fall? Öresund? Lundbergs? Industrivärden? Det tåls att funderas på.

Så här ser läget ut för bolagen i portföljen just nu:

Investor leder vägen som den nästan alltid gjort och det är jätteroligt att både Latour och Bure nu tagit sin in på blått igen. Frågan är dock om de kommer att stanna där? Uppgången vi sett känns lite svajig minst sagt med tanke på allt prat om recessioner här och var.

Men men, det får vi se hur det blir med. Denna helg är vi i alla fall riktigt nöjda med utvecklingen!

GratisPortföljen

Medan investmentbolagen gick upp av bara farten så gick det mesta för GratisPortföljen i sidled totalt sett. Portföljen var svagt upp på en fjärdedels procentenhet för veckan:

Men, det har ändå hänt en del. Cibus har gått rätt så starkt och kronan har gått starkt. Tyvärr så har jag mycket dollar i denna portfölj så uppgången på hemmaplan raderades mer eller mindre på grund av valutaförändringar.

Så kan det gå ibland, men på lång sikt så är valutan inget jag funderar allt för mycket på. Portföljens innehav ser ut som följer:

SBB har det fortfarande motigt men det är härligt med återköp av obligationer. Kan man få fina rabatter där kanske läget går att vända lite lättare än man först trott. Bara man inte helt stängs ute från obligationsmarknaden sen.

The story continues…

Ha en grym söndag nu och en riktigt härlig nästa vecka när den börjar!