Veckorapport 45 2023 – Blå vecka med röd fredag

Söndag igen! Veckorna bara flyger fram känns det som. Vi kikar in Veckorapport 45 2023 som bjuder på både trevliga och tråkiga siffror.

Investmentbolagen

Veckan inleddes riktigt starkt men avslutade på rött så resultatet för veckan blev bara 100 kr upp. Nedan så kan du se grafen för hela portföljens utveckling sedan start:

Det är kul att den ligger på blått igen men det vore roligare om den kunde köra förbi index också. Men en sak i taget! Ett par gånger förra veckan så var alla portföljens innehav blåa igen. Men den stängde med endast Investor på rätt sida om nolltecknet.

Bure lämnade en rapport där substansvärdet ökat markant och man har även sålt aktier i Mycronic. Det tycker jag är spännande för det kan betyda att det är förvärv på ingång. Om det blir så eller inte återstår att se.

Men värderingarna har ju kommit ned en hel del därute, så kanske kan man fynda något fint småbolag? Oavsett vad så var det trevligt med blått igen.

GratisPortföljen

Projektet GratisPortföljen hade en desto sämre vecka och tappade över 3 procent i värde. Detta trots att 2020 Bulkers lämnade en rapport som var bättre än väntat.

Det stormar vidare kring SBB och deras obligationer. En vacker dag kanske allting lugnar sig, frågan är vad som finns kvar där? Jag har dock stort förtroende för Leiv Synnes och jag tror han är rätt person att rida ut stormen.

Så här ser portföljens innehav ut just nu:

Det är också glädjande att se att Stag Industrial verkar ha plockats in i portföljen vid rätt tillfälle. Med lite tur så kan den fortsätta upp härifrån. Gladstone och Exchange Income fortsätter på som vanligt, riktigt fina innehav.

Stort tack för att du läste veckans rapport, jag hoppas att du haft och får en riktigt blå vecka på börsen!