Veckorapport 44 2023 – ”Vilken jäkla vecka, Tintin!”

Det är veckoslut och därmed dags för veckorapport 44 2023! Och vilken vecka det har varit på börsen. Äntligen lite blåa toner igen efter ett par röda veckor.

Investmentbolagen

Som vanligt så börjar vi med investmentbolagen och här har det minst sagt varit en härlig vecka. Denna veckan är definitivt portföljens starkaste hittills. Vilket får mig att hoppas på ännu mer nästa vecka!

Upp strax över 7 procent och totalen för portföljen ligger nu återigen på blåa siffror. Jag får aldrig nog av blåa siffror!

Bäst går som vanligt Investor men övriga har återhämtat sig fint under veckan. Kanske kan vi få se både Bure och Latour vända till blått i min portfölj under veckan som kommer?

Så här ser portföljens innehav ut just nu:

Så man kan onekligen säga att det gått åt rätt håll. Frågan är var det ska gå härnäst? Förhoppningsvis kan vi ta ut milstolpen för 40 000 kr i värde nästa vecka och hålla den!

GratisPortföljen

Även här så var det en blå och fin vecka med en ökning på 2.43 procent. Portföljen utklassar fortfarande index rätt så rejält:

Det är roligt med denna fina avkastning på detta projekt. Förhoppningsvis så är det här bara början. Om portföljens två sänken, Cibus och SBB, skulle vända upp rejält härifrån så skulle det bli ännu finare väldigt fort.

Så här ligger innehaven i GratisPortföljen till just nu:

Frågan som jag har här är vad jag ska öka i nästa gång? Exchange Income Corp och Gladstone Investment går riktigt bra men jag vill inte öka i dollar nu.

Men kanske borde jag bara skita i valutan och fortsätta köpa starka bolag. Det brukar nog bli bäst så i längden faktiskt.

Jag hoppas att du som läser haft en lika blå och fin vecka som jag haft och att du får en ännu blåare kommande vecka!

Tack för att du läser och ha det bäst!