Veckorapport 43 2023 – Svagt ned i sidled

Veckorapport 43 2023 bjuder inte på några överraskningar. Månadens köp genomfördes och portföljerna gick nästan exakt i sidled. Avanza hade under veckan som vanligt stora driftstörningar.

Investmentbolagen

För min portfölj med de tre investmentbolagen Investor, Latour och Bure så innebar veckan ingen nämnvärd värdeförändring. Däremot så är jag glad över att Latours innehav Assa Abloy fortsatt ser stabilt ut.

Tomra som Latour också äger går desto sämre så det var en liten nagelbitare kring hur deras portfölj ska arta sig. Så här ser grafen för veckan ut:

För innehavens del så är det Investor som leder vägen framåt med Bure och Latour fortfarande på röd avkastning.

Det ska bli intressant att se hur 2024 artar sig för dessa tre bolag. Börsen är skakig som aldrig förr och pandemihysterin är långt borta. Det kan nog gå fort åt endera håll framöver men jag tror man kommer kunna göra fina klipp i höst och vinter.

Så det skadar nog inte att ha en del kapital sparat inför det.

GratisPortföljen

GratisPortföljen där jag investerar cashback-pengar såg inte heller så mycket action i veckan. Nästan en procent ned är ändå helt OK när man sett mycket slaktas där ute.

För innehavens del så är det SBB som går absolut sämst fortfarande. Jag trodde att EduCo-affären skulle lätta på stämningen men så blev det inte. Mycket på grund av att Riksbanken tillsynes är helt inkompetenta.

Så här ser innehaven ut just nu:

Ett bolag som överraskar positivt i mina ögon är 2020 Bulkers. Bolaget är i en pressad sektor och jag förväntade mig stora tapp där men så har det inte blivit. Åtminstone inte ännu. Om den går mer så ska jag öka på där.

Jag hoppas att vi alla får en riktigt blå vecka nästa vecka! Tack för att du läser, ha det bäst så hörs vi nästa söndag!