Veckorapport 49 2023 – Investmentbolagen och Cibus köttar på

Det är härligt när portföljerna går starkt och investmentbolagen går riktigt starkt just nu. Frågan är hur länge detta kan hålla i sig? Förmodligen så svalnar det av nästa vecka. Men man vet aldrig, kanske fortsätter tomterallyt?

Investmentbolagen

Latour, Investor och Bure trycker på vidare uppåt. Portföljen gick upp hela 6.41% för veckan, riktigt starkt!

Ännu mer glädjande är att om man jämför portföljen mot index så krossar den index just nu:

Portföljen slår index på alla grafer förutom 3års-grafen men jag hoppas att den på sikt ska gå om även där.

Det känns lovande att mitt experiment där jag vill visa att man med små medel och få bolag kan slå index över tid startat så här bra.

Än så länge så är det fortfarande Investor som leder med högst avkastning, men det ser ut som att det kan ändras vilken dag som helst nu:

Om portföljen fortsätter så här starkt året ut så blir det en tidig milstolpe i form av värde över 50 000 kr. Men det går lite väl fort nu och börsen brukar inte gilla det så vi har nog en eller ett par rekyler att se fram emot.

GratisPortföljen

Denna portföljen går tyvärr inte ens i närheten lika starkt som investmentbolagen. Tung viktning mot olja gör att portföljen blir volatil och svänger mycket i värde. En sak som dock är riktigt härlig att se är att Cibus har återhämtat sig rejält sedan emisisonen.

Marknaden värderar tillsynes inte in en utdelningssänkning nu men man vet ju aldrig vad som sker. SBB har också börjat återhämta sig en aning. Om den fortsätter upp över 5 kr så skulle man bli glad. Men den har en bra bit kvar att kämpa sig upp innan den blir plus minus noll i denna portfölj.

Vi får se hur det går med det men Leiv verkar åtminstone göra bra saker. Det plus att ränteläget ser ut att förbättras snabbare än man trott.

Oh well, jag hoppas att du har haft en grym vecka och att du får en ännu bättre kommande vecka! Tack för att du läser, simma lugnt!