Veckorapport 50 2023 – Latour kör om Investor

Det är dags för Veckorapport 50 2023 och på senare tid har det varit en fröjd att skriva dessa rapporter. Detta eftersom att investmentbolagen går så starkt framåt. I veckan så körde Latour om Investor i min portfölj.

Investmentbolagen

Ju bättre portföljen går desto roligare är det att kika på graferna. Det här är grafen över portföljens utveckling senaste veckan:

Och så här ser grafen för årets utveckling ut:

Och slutligen så här ser grafen ut för portföljen sedan starten maj 2022:

Med andra ord så går det ruggigt bra just nu men jag räknar med en rekyl eller sättning i marknaden inom en snar framtid. Om portföljen fortsätter i denna takt så kan den nå 50 000 kr i värde innan nyåret. Det vore riktigt härligt för detta projekt.

Så här ser innehaven ut just nu:

Latour har alltså kört om Investor i avkastning. Inte helt oväntat på lång sikt men jag trodde inte att det skulle gå så här fort. Vi får se hur länge det kan hålla i sig.

Man ska inte ta hem en seger för tidigt eller ropa hej förrän man är över bäcken och så vidare. Men jag har fått hybris och tänker säga att projektet just nu lever upp till förväntningarna. Tanken är ju att visa att det går att investera med små medel över tid för att få en fin avkastning. Man behöver inte vara en börsguru eller äga jättemånga bolag.

Om du inte investerar redan, börja snarast!

GratisPortföljen

Projektet GratisPortföljen där jag investerar pengar från cashback-erbjudanden i månadsutdelare rullar på framåt. Denna vecka blev blå, vilket var ett tag sedan:

Om Cibus återhämtar sig aningens minsta lilla lite mer åt rätt håll så är SBB snart det enda röda innehavet i porföljen:

En annan rolig sak att kika på är portföljens utdelningar sedan start:

Förhoppningsvis så kan vi se en än större ökning för 2024. Dock så är det nog svårt eftersom att SBB inte lär dela ut på ett bra tag. Men övriga innehav kanske steppar upp det rejält? Det är i huvudsak Vermilion Energy som har chans att rädda årets utdelningsutveckling.

Som alltid stort tack för att du läser, ha en finfin söndag och en ännu finare nästa vecka! Och sen en redigt god jul också så klart!