Veckorapport 9 2023 – Blått och fint

Det är inte ofta men ibland händer det faktiskt. För Veckorapport 9 2023 så är alla tre portföljerna mer värda nu än i början på veckan. Veckans uppgångar är inte stora men steg för steg så.

Investmentbolagen

Portföljen med investmentbolag är 742,21 kr upp eller, 2,61%, som du kan se. Det är alltid extra härligt med blåa veckor efter att månadens inköp har gjorts.

Jag håller givetvis tummarna för att även nästa vecka bjuder på blåa siffror.

Jag håller givetvis tummarna för att även nästa vecka bjuder på blåa siffror.

Bolagen i portföljen är inte många men varje bolag representerar många andra bolag. På så sätt blir det ändå en väldigt bra riskspridning, diversifiering, i portföljen.

Just nu så är det den stabila trotjänaren Investor som leder avkastningsmässigt. Snäppet efter ligger Bure Equity och sist men inte minst så har vi Latour.

Just nu så är det den stabila trotjänaren Investor som leder avkastningsmässigt. Snäppet efter ligger Bure Equity och sist men inte minst så har vi Latour.

Det skulle vara roligt om portföljen tog sig över 30 000 kr i värde helt på egen hand tills nästa löning. Jag kommer hinna med två stycken månadsköp till innan bolagen delar ut för året.

Att tre bolag utgör en stor och stabil portfölj är rätt så lustigt på något sätt. Easy investing. Läs mer om portföljen här.

Fondportföljen

Det är inte varje vecka som portföljen med mina högriskfonder visar ett blått resultat. US Tech verkar fortfarande inte riktigt ha hittat botten men saker och ting kanske vänder framöver. Om inflationen fortsätter att minska och räntehöjningarna stoppas kanske sektorn får mer fokus igen.

Tills dess så tuffar portföljen på, så här ser grafen ut sedan start:

Istället för att månadsspara i denna portfölj så lägger jag just nu pengarna på hög istället. Om sektorn ser ut att bottna så kommer jag fylla på mer frekvent igen. Om jag nu inte byter till en fondportfölj med endast indexfonder istället.

Man värderar en lugn och stabil portfölj så mycket mer när ens nuvarande portfölj haft en volatil period.

GratisPortföljen

Sist men inte minst, eller jo den är faktiskt minst nu också, så har vi GratisPortföljen. Där investerar jag pengar som jag tjänar in från cashback-erbjudanden. Det har gått lite si och så, den klår fortfarande index men den har tappat rejält på sistone.

Detta på grund av att största innehavet Vermilion Energy gick väldigt starkt och sen nedvärderades. Men jag är långsiktig och håller på aktierna istället för att handla frekvent.

Tanken med portföljen är att bygga upp ett flöde av månadsutdelningar som återinvesteras i portföljen. Projektet är i skrivande stund värt 23 811,85 kr. Så här ser grafen ut sedan start:

Så här ser grafen ut sedan start

Innehavet SBB går lite hackigt just nu sedan förra rapporten vilket också har tyngt resultatet en aning på sistone. Det är aldrig en lugn stund där. Nu ska man alltså dela ut ytterligare ett bolag som med Neobo. Samtidigt pratar man om drip, om jag inte minns fel så fick H&M jättemycket skit för att ens nämna drip.

Hoppas att ledningen har koll på allt vad det skulle innebära. SBB ser dock att finansieringsläget börjar se bättre ut. Det tror jag är oerhört viktigt för bolaget. Allt man behöver göra just nu är ju egentligen att klara sig tills dess.

Intressant blir det i vilket fall. Så här ser GratisPortföljens innehav ut just nu:

Tack för att du kikade in på ”Veckorapport 9 2023”, hoppas att du har haft och får en fin vecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.