Veckorapport 8 2023 – Köpt fler aktier i investmentbolagen

Tjoho vi kikar in Veckorapport 8 2023! Det har varit en tuff vecka för SBB och Neobo, men the show must go on. Precis som rubriken avslöjar så har det varit månadshandel och jag har köpt fler aktier i portföljen med investmentbolagen.

Det är onekligen en utmanande tid för fastighetssektorn just nu. Om räntorna ska höjas ännu mer så kommer läget bli ännu tuffare. Så det är starkt att se att bolagen agerar för att klara sig.

Castellum har tagit in pengar, Balder likaså, Cibus sänkte utdelningen, men SBB valde att höja sin utdelning. Detta trots att dom ska har och ska avyttra fler fastigheter för att klara ekonomin.

Personligen så tycker jag att det är konstigt agerande men jag litar på ledningen. I det långa loppet så tror jag fortfarande att SBB kommer rida ut stormen.

Men men, vi kikar in portföljerna!

Portföljen med Investmentbolag

De tre musketörerna i min investmentbolagsportfölj Investor, Bure och Latour tuffar på. I fredags så sattes det in 1500 kr till i portföljen och köp blev av i två av bolagen. Det blev 5 stycken aktier i Investor och 2 i Bure.

Varför jag inte köpte i Latour? Well helt enkelt för att förra månaden råkade jag köpa i fel bolag så då blev det för mycket Latour. Så kan det gå!

Portföljen ligger fortfarande på plus trots att veckan bjöd på röda siffror. Överlag så går den fortfarande sämre än index vilket jag hoppas ska rätta till sig allt eftersom.

Så här ser läget ut för portföljens innehav just nu:

Om portföljen går upp lite till så är den snart värd över 30 000 kr. Härligt att se och mera ska det bli!

Fonderna hos Savr

Här så rullar det på sedan förra inköpen. Det går inte uppåt, men det rullar på. Det ska bli väldigt, väldigt intressant att se om US Tech ska ta mer stryk eller inte. Fondportföljen är härdad vid detta laget-

För egen del så tror jag att vi närmar oss en botten för sektorn, men vem vet? Om ränteläget i USA blir sämre så kan det slå hårt mot sektorn.

Så här ser portföljens graf ut just nu:

Det blir allt mer fokus på AI därute och det tycker jag verkar lovande. Förhoppningsvis så kan det leda till mer kärlek från investerare till mina fonder.

Utöver det så funderar jag som sagt på att sadla om från högrisk-fonder med höga avgifter till en lugnare portfölj med indexfonder. Men tiden får utvisa hur det blir med det.

GratisPortföljen Veckorapport 8 2023

Sist men inte minst, eller jo den är faktiskt minst också, så ska vi kika in projektet GratisPortföljen. För dig som inte vet så är detta en portfölj där jag endast investerar pengar som jag får in från cashback-erbjudanden.

Tanken är att placera pengarna i aktier som delar ut månadsvis. Det har gått lite si och så med det eftersom att största innehavet Vermilion Energy ställde in in sina månadsutdelningar när Covid kom.

På senare tid har den aktien tagit duktigt med stryk igen då oljan har sjunkit i pris. Men jag har inga planer på att sälja på länge.

Så här ser portföljens graf ut, den slår fortfarande Index vilket alltid är glädjande att se:

Sist men inte minst: SBB och Neobo. Jag är redigt förvånad över att Neobo tar så mycket stryk med tanke på dess enorma substansrabatt. Samtidigt så är det väldigt många som äger aktier i Neobo utan att ens vilja äga bolaget.

Så det är inte så konstigt att det säljs ut rejält allteftersom. Här kanske man kan göra fina affärer om man är långsiktig. Anyway, så här ser portföljens innehav ut denna helg:

Så det är inte så konstigt att det säljs ut rejält allteftersom. Här kanske man kan göra fina affärer om man är långsiktig. Anyway, så här ser portföljens innehav ut denna helg:

Med det sagt så rundar jag av min investeringsvecka. Hoppas att du haft en superbra vecka på börsen och att nästa blir ännu mer lukrativ! Ha det bäst så hörs vi!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.