Veckorapport 7 2023 – Spridda skurar

Tänk att det redan är dags för Veckorapport 7 2023, var det inte igår som jag skrev veckorapport 6? Tiden bara flyger förbi och det är skönt det för nu går vi verkligen mot ljusare tider. Det spritter i själen när man ser solljuset återvända till Skandinavien på heltid.

Men nog om det, du är säkerligen inte här för att lysa om vad jag tycker om vädret. Vi fokuserar på finanserna istället.

Under veckans gång så skrev jag ett inlägg om det svenska företaget Waystream som just ska börja med sin första utdelning. Jag tycker att det är ett intressant bolag med en ljus framtid om man lyckas hålla uppe tillväxttakten.

Så hur gick portföljerna under veckans gång? Lets find out!

Portföljen med Investmentbolag

Portföljen med mina tre vapendragare Latour, Investor och Bure tuffar på fint. Veckan bjöd på blå avkastning, det tackar jag för och tar emot med öppna armar. Portföljen är cirka 2% upp sedan förra veckorapporten:

Portföljen är cirka 2% upp sedan förra veckorapporten.

I portföljen så är det Investor som presterar bäst hittills men det är med en väldigt knapp ledning över Bure. Så här ser läget ut för de enskilda innehaven:

I portföljen så är det Investor som presterar bäst hittills men det är med en väldigt knapp ledning över Bure. Så här ser läget ut för de enskilda innehaven:

Nästa vecka är det löning och det betyder påfyllning igen. Det är så roligt att köpa aktier i stabila och stora bolag. Sover gott gör man också när man inte behöver oroa sig över supervolatila rörelser.

Det ska bli fint att köpa på sig fler aktier innan årets utdelningssäsong drar igång. 2023 är portföljens första helår då den skapades i maj 2022. Jag håller tummarna för ett blått och starkt år!

Fonderna hos Savr

Mina fonder som är starkt, starkt viktade mot AI och teknologi har haft en helt OK vecka. Eller ja, jämfört med tidigare veckor så har det varit en fantastisk sådan eftersom att portföljen faktiskt gick plus.

Det var inte med mycket, endast 1.54% upp men det är fortfarande helt klart mycket roligare än att den gick minus igen. Så här ser portföljens graf it just nu:

Det var inte med mycket, endast 1.54% upp men det är fortfarande helt klart mycket roligare än att den gick minus igen. Så här ser portföljens graf it just nu:

Jag vågar inte riktigt säga att US Tech har bottnat ännu men frågan är om det finns så mycket nedsida kvar? Personligen om jag får gissa så kan sektorn säkert gå ned 5 till 10 procent mer, men sen lär det vända uppåt.

Det är åtminstone vad min magkänsla säger och den har både haft fel och rätt förut så vem vet hur det blir. Jag lutar åt att genomföra ett månatligt inköp till här innan jag byter fokus. Istället för fonder med hög risk och höga avgifter så funderar jag på att bli lite tråkigare.

Jag funderar nämligen på att sadla om till en fondportfölj med endast indexfonder istället. Hur det faktiskt blir med det, det återstår att se.

GratisPortföljen Veckorapport 7 2023

Sist men inte minst så ska vi titta till GratisPortföljen. Min pengamaskin byggd av cashback-pengar. Denna portfölj gick ned nästan hela 4% under veckans gång. Mycket på grund av att största innehavet Vermilion Energy fortsätter att tappa mark.

Oljeaktierna har det inte superlätt just nu verkar det som. Men det gör inte så mycket för jag tänker hålla bolaget länge till. Förhoppningsvis så fortsätter dom att leverera så att dom snart kan återinföra sina månadsutdelningar igen.

Så här ser portföljen ut just nu:

Så här ser portföljen ut just nu:

Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska göra med aktierna i Neobo som jag fick via SBB. Dom ska säljas, men på vilken kurs? Allt under 30 kr känns som att ge bort dom alldeles för billigt. Men easy come easy go.

Oavsett hur det blir med Neo så håller jag tummarna för att SBB snart ska ta sig över 25 – 30 kr igen en gång för alla. Rapporten nu i veckan kommer bli väldigt, väldigt spännande att läsa.

Jag hoppas att du har haft en fin börsvecka, en härlig helg med mycket sol och att vi får en starkt blå tid på börsen nästa vecka. Tills dess, ha det bäst så hörs vi!

Tack för att du läste ”Veckorapport 7 2023”. Läs Fler Inlägg här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.