Aktier – Min start på börsen

Aktier var ett magiskt ord för mig när jag var yngre. Tanken på att kunna köpa någonting för att sedan sälja det dyrare lät klockrent. Fascinationen har funnits där länge och börsen är intressant.

Det som lockade främst var kanske inte aktierna i sig utan den passiva inkomsten. Att kunna sova medan man tjänar pengar, vad kan egentligen bli bättre än det?

Redan i grundskolan tyckte jag att det lät riktigt bra. Ändå så tog det mig ända in på tidiga 20-åren innan jag faktiskt gav mig in i det.

Min kollega på dåvarande arbetsplatsen höll på med aktier och han visade hur lätt det var att komma igång. Sagt och gjort så var jag igång och skulle bli stormrik.

Folk skrev mycket om Anoto på supertrovärdiga källor som Placera och alla höll ju med varandra. Måste vara enkla pengar tänkte jag. Som tur var så köpte jag och sålde väldigt fort då jag hann snappa upp mer av nivån i forumet.

spacer

Men det var väldigt roligt att vara igång, jag köpte Fortnox tidigt men höll tyvärr inte särskilt länge. Efter att det gått väldigt bra i Phase Holographic som jag köpte in mig med relativt mycket så fick jag total hybris.

Det resulterade i en större förlust i det super-hypade bolaget TMG, The Marketing Group. Många viktiga läxor lärde jag mig där kan jag ju säga.

Den bästa lärdomen blev att sadla om till att fokusera på långsiktig tillväxt. På senare tid fick jag även upp ögonen för utdelningsbolag. En rolig och lärorik resa som jag kunde gjort billigare om jag läst på mer innan jag började.

Aktier och Courtage

En annan väldigt, väldigt pinsam anekdot är att jag inte hade läst ett smack om hur aktiehandel fungerade när jag började handla. När jag gjort mina första köp till en viss kurs och loggade in dagen efter fick jag en shock.

Kursen hade ju ändrats! Vilket buffel och båg! Jag skrev ett surt mail till Avanza och ville ha svar om vad som försiggick. Kort och gott, då fick jag lära mig om courtage. Så kan det gå, jag bjuder på den!

www.ihallandeinvest.se spacer

Alla borde investera

Nuförtiden så tycker jag att alla verkligen borde investera, men framförallt spara pengar. Att ha en sund privatekonomi är nyttigt för sinnet och det krävs inte allt för mycket jobb och tid för att komma igång.

Jag tycker att alla borde minst spara och förmodligen även investera. Låt pengarna jobba för dig istället för tvärtom. Tänk säkert, tänk långsiktigt och tänk på tillväxt. Handla det du själv använder och kan.

Börja smått och investera aldrig pengar som du inte har råd att förlora. Go for it!

Det finns mycket gratiskunskap att hämta ifrån bloggar, hemsidor, Twitter-profiler, Instagram-profiler, podcasts, böcker och mycket mer! Börja snappa upp en del och se om du inte får upp ett intresse för det.

Läs fler Inlägg! Tack för att du läste!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.