Bonusutdelning i Gladstone Investment Corp igen

GAIN som bolagets ticker heter lämnade igår efter marknadens stängning sin senaste kvartalsrapport. Glädjande nog så har man dragit ned på kostnader och ökat sin vinst per aktie. Detta medför att man beslutat om ytterligare en bonusutdelning i Gladstone Investment Corp.

Jag äger för min egen del bolagets aktier i projektet GratisPortföljen, som sakta men säkert växer sig större och större. Bolaget verkar ha blivit ett bra val då det rör sig åt rätt håll rapport efter rapport.

Det är inte särskilt ovanligt att bolaget beslutar om extra-utdelningar. Så beslutet om en bonusutdelning i Gladstone Investment Corp är inte överraskande, men likväl väldigt glädjande för det.

Vi som ägde aktien den fjärde februari kommer att få 0.12 CAD dollar per aktie utdelat den 14:e februari. Bilden nedanför är från deras rapport som släpptes igår och visar kommande planerade utdelningar.

Bonusutdelning i Gladstone Investment Corp igen

Det känns starkt och lovande att bolaget levererar ytterligare en bonusutdelning till sina aktieägare. Samtidigt så vore det inte fel om kapitalet används för att växa bolaget större heller.

Bonusutdelning i Gladstone Investment Corp

I mina ögon så är GAIN ett intressant investmentbolag som verkar gå åt rätt håll. Annars hade jag ju inte haft det i min portfölj. Jag gillar även att bolaget delar ut månatligen även om det egentligen spelar föga roll.

Senast i december så levererade GAIN en bonusutdelning till sina aktieägare. Vi får se hur många fler det blir under året som kommer.

Här är en bild på bolagets senaste utdelningar:

Här är en bild på bolagets senaste utdelningar

Personligen så ser jag gärna att man höjer sina kontinuerliga utdelningar också, vilket man även gjorde i slutet på förra året. Det ska bli spännande att se vad utdelningarna ligger på i slutet av 2022, om jorden inte hunnit gå under ännu.

Du kan läsa rapporten i sin helhet här på Yahoo Finance det här inlägget var mer ämnat att glädjas åt bonusutdelningen än att gå igenom rapporten. Men kort och gott så kan man notera att EPS, earnings per share, har ökat och att saker och ting verkar gå åt rätt håll.

Tack för att du läste inlägget ”Bonusutdelning i Gladstone Investment Corp igen”, Läs Fler Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.