M8G – Höjd riktkurs efter stark rapport

Det Tyska gaming-bolaget Media and Games Invest (M8G) har idag fått höjd riktkurs från två olika håll. Bolaget levererade i början på veckan en rapport över förväntan. Så med tanke på det är det inte alls konstigt att analytikerna höjer riktkursen.

Det är First Berlin och Kepler Cheuvreux som idag har meddelat upprepad köprekommendation samt höjd riktkurs. Jag äger aktier i bolaget så jag är givetvis glad över det.

Dock så tycker jag att det är värt att nämna att åtminstone analysen som gjorts av First Berlin är en beställd analys.

Deras tidigare riktkurs var 2.5 EURO och den höjdes också till 2.8 EURO. Kepler Cheuvreux å sin sida höjde riktkursen till 2.4 från 2.3 EURO, jag vet inte om deras analyser är betalda analyser.

M8G är noterade i Frankfurt men bolaget har även parallellnoterat på Nasdaq First North i Stockholm. Detta för att svenska investerare har bättre koll på gaming-sektorn än tyskarna.

Bolaget levererade inte bara en rapport över förväntan utan meddelade då även en ny, samt högre, guidning inför framtiden.

M8G bättrade även på lönsamheten. På årsbasis så landade Ebitda på 61 procent (Källa). Men trots den starka rapporten så har kursen knappt rört sig uppåt men man ska inte ha för bråttom.

Personligen så tycker jag att läget ser intressant ut. Bolaget verkar ha en god grund att stå på och samtidigt hålla på att förbättra den.

Till exempel så hade man en högre omsättningstillväxt än vad First Berlin prognostiserat. Utfallet blev 35 miljoner euro, en ökning med 29 procent på årsbasis, mot väntade 31 miljoner euro, enligt First Berlin.

spacer

M8G har förvärvskassa redo

Analyshuset vid namn Edison poängterade också tidigare i veckan att bolaget har en förvärvskassa på 60 miljoner EURO.

Om pengarna kommer att användas till förvärv eller att betala av skulder lär visa sig så småningom. Förmodligen så blir det nog en blandning av båda alternativen.

Edisons analytiker skrev även bland annat:

”Med förutsägbara intäkter och stark kassaflödesgenerering (kontantomvandling på cirka 80 procent) bör MGI:s skuldsättning falla snabbt. Den underliggande tillväxten är fortfarande attraktiv, och med stöd av M&A finns det betydande utrymme för uppgång för aktien när investerare blir mer bekanta med bolagets ’equity story’ och multiplarna normaliseras mot konkurrenternas” Källa

Det känns lovande och det ska bli spännande att se vilka förvärv som kan tänkas komma.

M8G:s media-segment växer även allt mer, det var där tillväxten var som störst för rapportens period. Det återstår att se om gaming-segmentet kan ta tillbaka den platsen.

Tack för att du läste inlägget, läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.