Har börjat månadsspara hos Savelend – P2P-Lån

Jag har börjat månadsspara hos Savelend. Detta eftersom att jag tror att P2P-Lån är ett bra alternativ till börsen. Anledningen till att jag valde just deras plattform är främst avkastningen. Men jag tycker också om deras system för automatiska investeringar.

Att själv behöva sitta och leta lån att investera i kan ta upp en hel del tid. Har plattformen också många andra investerare som gör samma ska, ja då blir det svårare.

Så för mig är det viktigt att plattformen har ett bra system för att automatiskt placera mitt kapital. Det är extremt viktigt att jag själv får välja räntor och andra aspekter.

Just på grund av det så har jag valt Savelend över Lendify. Deras system, SmartInvest, tillåter en att välja till exempel vilka slags krediter man vill investera i utöver olika val av räntor.

Månadssparandet kommer inledningsvis att ligga på 1000 kr men det kan bli högre om det går bra med lånen.

Min första insättning är gjord och cirka 80% av kapitalet blev investerat i olika lån redan inom ett par timmar. Jag hoppas att resten också placeras i lån inom kort.

månadssparande hos Savelend i p2p-lån

Förhoppningsvis så är det här startskottet för en lukrativ portfölj med P2P-lån.

Börjat månadsspara hos Savelend

Eftersom att P2P-lån inte är lika konjunkturkänsliga som börsen så anser jag att konceptet är ett bra alternativ till börsen. Jag kommer dock inte att placera en alltför stor procent av mitt totala kapital där.

Men jag tycker att det är ett bra sätt att diversifiera min portfölj på. Sakta men säkert så kommer portföljen att växa och jag kommer att återinvestera räntan.

På så sätt nyttjar jag ränta-på-ränta effekten. Så om investeringarna går bra och jag fortsätter att månadsspara så kan det bli en riktigt fin portfölj i framtiden.

Om du också funderar på att investera i P2P-lån så föreslår jag att du läser om Savelend. Anledningen till att jag valt just en svensk aktör är för att vi har gedigna system här i Sverige i form av inkasso och kronofogden.

Det tror jag minskar risken för investeringar i P2P-lån i Sverige gentemot andra länder. Så länge man väljer en bra och pålitligt plattform det vill säga.

Tack för att du läste inlägget, läs fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.