Savelend – Svensk P2P-Lån plattform

Savelend

Ett allt mer populärt alternativ till börsen är P2P-lån. En av Sveriges större plattformar för P2P-lån heter Savelend.

Plattformen Savelend lanserades redan 2014 och arbetar med förmedla investeringar i olika slags lån och krediter.

Istället för att låna pengar av en bank så kan man låna pengar av privatpersoner och företag. Istället för att banken tar ut avgifter av låntagaren så kan du som investerare få avkastning i form av ränta.

Precis som med ett vanligt lån så betalar låntagaren ränta utöver amorteringen Dessa pengar tillfaller dig medan plattformen som förmedlar lånet tar en liten del av kakan.

Savelend är en sådan plattform och förmedlar lån som privatpersoner och företag kan investera i. Genom deras egen marknadsplats på hemsidan kan du investera i konsumentkrediter, företagslån, inkassoportföljer, och fakturaköp.

Variationen på olika slags lån att investera i tycker jag är bra. Det tillåter investerare att sprida risken och möjligheterna mellan olika slags lån och krediter. Diversifiering brukar leda till bättre investeringar på lång sikt.

På så sätt kan man diversifiera sin portfölj med lån som man bygger upp. En annan bra sak med P2P-plattformar är att deras intäkter bygger på att du får betalt.

Betalas inte ditt lån av så får inte plattformen heller några pengar. Det skapar incitament för plattformen att inte ge ut dåliga lån, att driva in lån som faller efter och att underlätta för dig som investerare.

Savelend arbetar under insyn och med tillstånd av Finansinspektionen. Den genomsnittliga avkastningen för investerare ligger på över 9% sedan 2014.

ny spacer mindre

Savelend – Alternativ till börsen

Minsta möjliga investering för att komma igång på plattformen är 500 kr. Man har inga löpande kostnader annat än avgiften för lånen. Det är en serviceavgift och den är som sagt prestationsbaserad.

Det vill säga om låntagaren inte betalar av ett lån så får varken du eller Savelend betalt. Avgiften ligger på 10% på räntan som du tjänar in på lånen du investerar i.

Amorteringen och räntan ifrån lånen hamnar på kontot på hemsidan. Detta gör det väldigt enkelt att återinvestera avkastningen så att du kan nyttja ränta-på-ränta effekten.

Allteftersom du investerar månadsvis och återinvesterar din avkastning så kommer din portfölj med lån att växa och växa i värde.

Om du tycker att detta låter intressant så kan du läsa mer och bli medlem redan nu på deras hemsida. Vill du läsa mer om P2P-lån i allmänhet så kan du göra det Här på bloggen och på Facebook. Tack för att du läste inlägget!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

1 thoughts on “Savelend – Svensk P2P-Lån plattform

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.