Veckorapport v. 11 – Fonder, P2P-Lån och GratisPortföljen

Ännu en vecka är avklarad och denna gång så tänker jag kika in hur det har gått med fonderna, P2P-lånen och cashbackpengarna i GratisPortföljen. Det är roligt att se maskineriet rulla på dag efter dag, vecka efter, vecka, månad efter månad och så vidare.

Lika kul som det är att se investeringarna rulla på så är jag orolig över börsens läge just nu. Att OMX30 ligger upp +15,71% i år är lite skrämmande. Det faktum att vi inte ens är i april gör det helt ofantligt läskigt på olika sätt. Det känns onekligen som att en större sättning lär komma inom kort.

Men men, mina månadsvisa investeringar kommer att fortsätta rulla på oavsett när, om, det sker. Strategin är långsiktighet med kontinuerliga inköp, jag tror att det kommer att bli bra över tid. Time will tell. Man måste ju börja någonstans, vi kan börja med att kika på portföljen med P2P-lån.

spacer

P2P-Lånen hos Savelend

Hos Savelend så har jag ett månadssparande igång på 1000 kr. Smidigt nog så har deras plattform också en automatisk tjänst för att investera kapitalet. Till skillnad från Lendifys automatiska system så kan man här ställa in viktiga variabler.

Det gör att man slipper dras med riktigt dåliga lån och man kan välja en egen risknivå mycket enklare. Helt enkelt en riktigt bra tjänst som sköter sig helt automatiskt för mig. Tanken är att det ska få rulla på ett bra tag och jag tror ränta-på-ränta effekten kommer att göra mig gott här.

p2p-lånen hos savelends plattform

Gladeligen så har nästan allt kapital placerats i lån redan, utan att jag behövt lyfta ett finger. Fyra månadsinsättningar hittills och lite avkastning som redan kommit in gör att portföljen totalt just nu är värd 4067,82 kr. Nästa vecka blir det ytterligare en insättning.

Näst upp har vi fonderna att kika på!

spacer

Portföljen med fonder

Fonderna har jag i största möjliga mån hos den relativt nya aktören Savr. Varför inte hos Avanza? För att Savr har lägre avgifter såklart. Avanza tar ut relativt väldigt mycket för att göra väldigt lite så jag är oerhört glad att aktörer utmanar och skapar konkurrens.

Alla fonder finns tyvärr inte hos Savr så en har jag hos Avanza, som jag för övrigt är väldigt nöjd med. Men de lägre avgifterna kommer att spara mig väldigt mycket över tid, pengar som jag annars bara gett till Avanza i onödan.

Såhär ser grafen ut för fonderna jag har hos Savr:

Grafen för fonderna hos Savr mars 2021

Fonderna jag har där är:

  • Gam Star Disruptive Gr
  • Öhman Global Growth
  • Swedbank Robur Ny Teknik A
  • Allianz Global Artifcl Intigc

Sen så har jag även Handelsbanken Hållbar Energi hos Avanza:

Handelsbanken Hållbar Energi 2021 mars hos Avanza

Tanken här är att låta duktiga fondförvaltare sköta jobbet åt mig så att jag slipper försöka hänga med i svängarna inom teknik och teknologi.

Sist men inte minst så ska vi kika in GratisPortföljens utveckling!

spacer

GratisPortföljen Mars 2021

I den här portföljen som består av pengar från cashback-kampanjer och erbjudanden så händer det saker. Oljepriset påverkar portföljen mycket genom det största innehavet Vermilion Energy. Ett oljebolag som rasat hårt men nu ser ut att vara på väg tillbaka.

Portföljen består av bolag som delar ut pengar till sina aktieägare, varje månad. Eller brukade åtminstone göra det. Vermilion Energy ställde in sin utdelning när oljepriset slaktades och har ännu inte hunnit påbörja sina utdelningar igen.

Men, det går åt rätt håll och bolaget ska få återhämta sig ännu mer innan jag omfördelar kapitalet i portföljen. Såhär ser det ut just nu:

Det är rätt så roligt med tanke på att portföljen endast består av pengar jag tjänat in via cashbacks. ”Gratis pengar” som arbetar ihop ännu mer pengar, bättre kan det ju knappt bli.

Då var vi klara för denna vecka, jag hoppas att du kikar in igen, att du haft en bra helg och sist men inte minst: Tack för att du läser här på bloggen. Jag hoppas att dina investeringar också rullar på och det bara är blått i portföljen!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.