Media and Games Invest går starkt – M8G / MGI

Det Tyska spelbolaget Media and Games Invest går starkt framåt sedan parallell-noteringen i Sverige. Man har släppt intressanta och positiva nyheter samt gjort ett väldigt stort förvärv. Bolaget man köpte upp var ingen annan än Kingsile med kända spel som Wizard101 med flera.

Disclaimer: Jag äger aktier i bolaget. Det här inlägget är ingen köprek.

För mig så har Media and Games Invest varit en riktigt fin investering hittills och det känns som om att den har mer att ge. Faktum är att det känns som att den knappt har påbörjat sin resa.

Förvärvet utav Kingsile var ett stort steg framåt och flera steg ska det bli. Just nu så pratas det om finansiering för nya förvärv vilket jag tycker är väldigt intressant.

Igår så lämnade man en omvänd vinstvarning till marknaden eftersom att man är skyldiga att delge insiderinformation. En omvänd vinstvarning betyder att man kommer leverera ett bättre resultat än vad som väntats.

Det jag tänkte belysa i det här inlägget är dels den preliminära rapporten samt en del andra nyheter. Men vi börjar med gårdagens siffror!

spacer

Media and Games Invest preliminära rapport

Att Media and Games Invest går starkt på börsen har nog många sett då kursen stigit med runt 200% på cirka tre månader sedan noteringen i Sverige.

Siffrorna är hämtade från Avanza.se

Såhär ser alltså höjdpunkterna för fjärde kvartalet år 2020 ut. Starka ökningar, framförallt för Nettoresultatet.

Intäkterna ökar med 8.3 miljoner euro och justerad EBITDA ökar med 4.2 miljoner euro högre än estimaten, ca 16,8% samt 35,3% procent.

Tack vare det starka slutet på året så har M8G överträffat de senaste 6 årens genomsnittliga årliga tillväxt med 67%. Inte illa alls får man väl säga!

Dock så ska man ju alltid komma ihåg att man inte bara kan förvärva och förvärva och hoppas på det bästa. Man måste skapa synergier och ta vara på bolagen man förvärvar för att det skall bli bra i längden.

Framtiden ser spännande ut

So far so good ser det ut som för M8G och fler bolag kommer det garanterat att bli! Det har man själva uttryckligen meddelat marknaden.

VD:n Remco Westermann sade bland annat följande om rapporten:

Vi förväntar oss att 2021 blir ytterligare ett starkt år. Vi har många organiska tillväxtprojekt på gång och har redan meddelat licensiering av två nya mobilspel. Även för vår nuvarande starka spelportfölj förväntar vi oss ytterligare tillväxt, t.ex. för Trove, som är ett av våra bästa spel, där vi skapar ytterligare tillväxtmöjligheter genom internationalisering och plattformstillägg.

En liknande strategi kommer att tillämpas på Wizard101 och Pirate101, två mycket starka spel-IP: er som vi förvärvade som en del av KingsIsle-transaktionen i januari 2021 samt för flera andra spel.

Så det ska bli väldigt spännande att se hur det hela artar sig kring det hela framöver.

spacer

Höjda riktkurser och OakTree

Media and Games Invest går starkt framåt och det märks, inte bara av investerare utan även analytiker håller koll på bolaget. Sedan det strategiskt viktiga förvärvat av Kingsisle så har man fått höjda riktkurser igen.

Tyska GBC höjde till exempel sin riktkurs för M8G till 5,15 euro från 3,2 euro sedan förvärvet. Men det är värt att notera att det är en uppdragsanalys, dvs. bolaget har betalat för analysen. Källa: Avanza.se

En annan viktig nyhet och den sista jag kommer att ta upp i inlägget är den om att Oaktree Capital har tagit plats bland ägarna i M8G.

Oaktree Capital förvaltar runt 140 miljarder dollar så det är verkligen en stark partner att arbeta med. Något som låter riktigt intressant är att Oaktree är väldigt stödjande kring bolagets strategi att förvärva medelstora spelutvecklare. Källa: Avanza.se

Fler förvärv kommer

Så det lär inte förvåna någon när fler förvärv görs och om kursen då drar iväg likt den gjorde när Kingsisle förvärvades så lär det bli ett trevligt 2021 för aktieägare i M8G.

Personligen så har mitt innehav redan ökat med runt 150% men jag känner ändå att bolaget knappt har påbörjat sin resa.

Så därför tänker jag fortsätta tanka allteftersom samtidigt som jag med spänning väntar på att få se vilket nästa bolaget man förvärvar blir.

Time will tell och man ska skynda långsamt. De som följer min blogg har ju läst en hel del om hur bolaget Aurora Cannabis försökte förvärva sig störst men föll pladask.

Så vi vet att man kan komma långt med förvärv men det gäller som sagt att ta vara på möjligheterna, skapa synergier, kostnadseffektivisera och skapa lönsamhet för att lyckas i det långa loppet.

Vad tycker du om M8G? Hiss eller diss? Tack för att du läste inlägget ”Media and Games Invest går starkt – M8G / MGI”, läs fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.