Palantir förlänger avtal med kustbevakningen

Idag så släpptes en intressant nyhet för ett i mina ögon intressant bolag, som jag själv äger aktier i. Palantir förlänger avtal med kustbevakningen rörande Covid-19. Nu kan man ju fråga sig, vad tusan har kustbevakningen med Covid-19 att göra? Jo man anpassar sig ju givetvis till pandemin och det gör man med hjälp utav Palantis mjukvara.

Att Palantir förlänger avtal hör inte till ovanligheterna men det är alltid glädjande att se det hända. Ett förlängt avtal betyder oftast att kunden är nöjd och detta är i sig ett bevis på att man gör det man ska på rätt sätt.

Det är tyvärr inget mastodont-kontrakt men det blir ju pengar ändå, värdet på avtalet beräknas vara minst 6.25 miljoner dollar. Men det värdet kan växa till så mycket som 11.25 miljoner dollar över de kommande nio månaderna om allt vill sig väl.

Doug Philippone har rollen Global Defense Lead hos Palantir och han kommenterade nyheten såhär:

“Palantir is proud to help enhance Coast Guard readiness, and keep their staff and families safe. We look forward to continuing to provide the Coast Guard with the very best technology to help them ensure our Nation’s maritime safety and security,”

Så vad använder kustbevakningen bolagets mjukvara till? Jo man använder den för att planera insatser, upptäcka risker, riskzoner och andra faror samt för att i största mån koordinera sitt arbete på ett effektivt sätt.

spacer

Palantir förlänger avtal

Företagets mjukvara har bland annat hjälpt kustbevakningen att planera vaccineringen av sin personal. Den 21:a april i år så meddelade man att över hälften av alla anställda där har blivit vaccinerade redan.

Utöver kustbevakningen så hjälper Palantir över 100 organisationer med snarlika saker och projekt. Bland annat även USA:s militär och regering. Det är ju inga små kunder direkt och det är ett väldigt intressant bolag i den aspekten.

Att arbeta nära med en så stor, kraftig och framförallt rik regering är imponerande och lär kunna leda till fina kontrakt framöver.

Det är en av sakerna som jag hoppas på med mitt ägande i Palantirs aktier.

Källa / Läs Mer: Avanza.se

Tack för att du läste inlägget, Läs Fler Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.