Hur kan man hitta bolag att investera i?

Först och främst så, det här gäller ju givetvis inte bara för nybörjare. Men det är oftast personer som är nya på börsen som brukar undra var man kan hitta bolag att investera i. Många vill i dessa tider in på börsen men det kan vara krångligt när man inte riktigt har vanan inne. Lösningen blir ofta att man frågar i någon grupp på Facebook eller liknande för att få tips, tipsen man får där är sällan vettiga för fem öre.

När man frågar en massa främlingar som själva knappt vet vad de investerat i så kommer du sällan att få objektiva och ärliga svar. Svaren blir snarare alltid bara ”Köp det jag äger!” personen som svarar så har i sin tur bara köpt ett bolag på måfå för att någon annan sagt att den ska till månen.

Det blir liksom en kedja av dåliga beslut och dåliga tips. Kedjan slutar ofta med att nybörjare köper ett bolag som gått upp flera hundra procent på kort tid för att sedan börja falla.

Personligen så skulle jag aldrig köpa i blindo utan jag läser på om bolagen först. Det enda tipset jag tar emot är ett namn på ett bolag men där slutar jag att ta åt mig av tipset. Bättre att göra hemläxan själv så att säga.

Så hur kan man annars hitta bolag att investera i då? Jo ett bra tips är att börja med det du kan och redan använder!

spacer

Hitta bolag att investera i på börsen

Det jag redan använder? Precis så! Hur streamar du till exempel musik? Eller var ser du på serier? Handlar du mest hos ICA eller någon annan mataffär? Vilken klädaffär föredrar du? Dessa och liknande frågor är faktiskt väldigt bra för att man ska få någonstans att börja.

Investera i bolag som du själv använder och är nöjd med! Det kan man komma riktigt långt med. Oddsen är ju att du använder dessa tjänster, affärer eller så för att de är riktigt bra. Då är det inte heller osannolikt att andra går i samma banor.

Givetvis finns det undantag som bekräftar regler men det är åtminstone någonstans att börja. På detta sätt kan man hitta bra och fina bolag som man kanske inte annars ens tänkt på att investera i.

Om fler tänkte på det här sättet istället för att ta emot tips från randoms i något forum så tror jag att deras inledning på börsen skulle bli bättre. Istället för att investera i pump and dumps så skulle man åtminstone välja någorlunda hållbarare bolag.

Som till exempel Spotify, Netflix, Axfood, Amazon, ICA och liknande som man använder i sin vardag utan att kanske ens tänka på det. Så om du letar bolag att investera i, se över vad du lägger dina pengar på i vardagen. Då blir det genast lättare att hitta bolag att investera i!

Tack för att du läste inlägget, Läs Fler Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.