Veckorapport 38 2022 – Nytt bolag i GratisPortföljen

Gissa vilken färg som Veckorapport 38 2022 bjuder på? Just det, rött, igen! Men sånt är livet på börsen just nu. När det går ner, då får man fler aktier för samma pengar så det oroar mig faktiskt inte. Känns som ett guldläge att kunna handla investmentbolagen på dessa nivåer.

Investmentbolagsportföljen

Neråt, neråt och mera neråt. Men det är faktiskt en bra sak i mina ögon. Den här portföljen är så pass långsiktig och bolagen är så stabila att jag inte är orolig. Det är snarare bara härligt att få köpa på mig fler aktier på dessa nivåer.

Under veckans gång så har jag gjort månadens köp i portföljen med investmentbolag. Utvecklingen däremot ser inte så rolig ut just nu som du kan se här nedanför. Men det här är ett maraton och inte en spurt.

Investmentbolagsportföljen Veckorapport 38 2022

Så det jag gör nu är att fortsätta handla. Det är fint att se ens GAV, genomsnittligt anskaffningsvärde, bli lägre och lägre för varje månad. Bure Equity och Latour handlas fortfarande till premier. Det tror jag kommer ändras inom en snar framtid.

Investor handlas till en rabatt på nästan 17%, det är inte fy skam det inte. Visst, det kommer kanske ta ett år eller två innan det vänder upp rejält. Men förr eller senare så är jag övertygad om att det här ska bli väldigt blått.

På bilden nedanför ser du de individuella innehaven i investmentbolagsportföljen:

På bilden nedanför ser du de individuella innehaven i investmentbolagsportföljen:

Jag har också börjat att se mig omkring för att leta efter ett ytterligare ett investmentbolag att ta in. Det vore roligt med lite krydda i portföljen i form av ett nyare och osäkrare bolag. Eller kanske inte osäkrare, men ett som har mer att bevisa.

Linc är spännande med sin fokus på medicinsk teknik och även VNV Global med sina onoterade innehav intresserar mig. Jag ska klura vidare på detta och se om portföljen kanske bör utökas med ett bolag till.

Fonderna hos Savr Veckorapport 38 2022

Fondportföljen rasar vidare och läget för bolagen i fonderna blir inte direkt bättre om man säger så. Teknik och teknologi-bolag har det tufft och frågan är när det kan ljusna. Men framförallt så är frågan, vill jag ligga kvar i fonderna tills dess?

De löpande avgifterna äter upp mina innehav vare sig börsen går bra eller dåligt. Den här månadens insättning har jag faktiskt skippat medan jag klurar på hur jag ska göra. För att tänk om börsen fortsätter gå så här i ett eller två år.

Då kommer jag fortsätta att sätta in pengar och avgifterna kommer att fortsätta äta upp dessa. Frågan är om jag är OK med det? Kanske är det helt enkelt bättre att avvakta med att köpa här. Pengarna läggs undan till portföljen men köpen kanske bör vänta.

En annan vettig fråga är om fonder ens är ett bra val, kanske vore det bättre att sätta ihop en egen aktieportfölj med samma inriktning. Det här tåls att klura på. Jag vill ju verkligen inte fortsätta köpa och köpa, bara för att se avgifterna urholka värdet på portföljen.

Fonderna hos Savr Veckorapport 38 2022

Samtidigt så är det väldigt enkelt att låta en fondinnehavare sköta förvaltningen. Frågan är dock om avgiften, kostnaden, är värt det? Fonder kanske är något man helst bör köpa i uppåtgående trend, snarare än när börsen är så pass sur som den är.

Vi får se hur det blir med detta.

Nytt bolag i GratisPortföljen

Här händer saker vill jag lova. Under veckan har jag suttit in runt 500 kr till från olika cashback-erbjudanden. Det har lett till att jag tog in ett helt nytt bolag i portföljen, mer om det längre ned. Portföljens graf ser inte så rolig ut, faktum är att den håller på att störtdyka just nu.

Detta är på grund av att Vermilion Energy tagit rejält med stryk och fallit från 30 dollar till 20 på väldigt kort tid. Men det oroar mig inte nämnvärt, bolaget arbetar med gas och naturolja, bland annat i Europa. Så den kommande vintern lär bli lönsam för bolaget.

Nytt bolag i GratisPortföljen

Därav förväntar jag mig att portföljen kommer studsa upp igen förr eller senare. Det är intressant hur den just tog sig över 30 000 kr i värde och bara 2-3 veckor senare så ligger den på nästan 24 000 kr. Saker och ting kan ändras fort.

Men sånt är livet. Bolaget jag har köpt in då? Jo det är faktiskt ytterligare ett slaktat svenskt fastighetsbolag. Eftersom att portföljens bolag ska ha månadsutdelningar så kan du säkert gissa vilket det är.

Cibus Nordic Real Estate tar plats i portföljen och kommer bli det bolag som jag fyller på i här näst. Målet är att komma upp i 3000 kr för att sedan kika på att köpa i de andra bolagen. Hittills så har jag bara köpt 3 stycken aktier i Cibus men flera ska det bli.

Cibus Nordic Real Estate tar plats i portföljen och kommer bli det bolag som jag fyller på i häst

Vi får se om det är för tidigt att ta plats redan nu men på lång sikt så räknar jag att den och SBB återhämtar sig.

Tack för att du läste inlägget ”Veckorapport 38 2022 – Nytt bolag i GratisPortföljen”!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.