Är det för sent att köpa Bitcoin nu? Det tror inte jag!

I takt med att Bitcoin ökar mer och mer i värde så är det också fler och fler som får kännedom om det. Det är fullt naturligt att ställa sig frågan ”Är det för sent att köpa Bitcoin nu?” eftersom att uppgången har varit fenomenal. Jag tycker inte att det är för sent att köpa nu och jag ska förklara varför.

Det här är endast mina egna tankar och åsikter, all handel sker på eget ansvar. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.

För det första så är det relativt fortfarande väldigt, väldigt få personer som ens har läst på om Bitcoin. Visst man kanske har hört talas om det, men utan att faktiskt fördjupa sig i ämnet.

Som vi vet så styrs ju priset för en produkt eller tjänst genom tillgång och efterfrågan.

Bitcoin har en begränsad tillgång, det finns alltså inte oändligt med Bitcoins. Än så länge så är inte alla Bitcoin i cirkulation, men en dag så kommer den gränsen att nås.

Just nu så ökar efterfrågan på Bitcoin snabbare än tillgången på marknaden, många håller hårt i sin kryptovaluta vilket är förståeligt eftersom att priset fortsätter att stiga mot skyn.

Det är väldigt lätt att titta på en graf över utvecklingen och tänka ”Jaha där har jag missat tåget igen alltså”.

Jag har själv ställt mig frågan Är det för sent att köpa Bitcoin nu? när den låg på 1000 kr, på 5000 kr, på 15000 kr, på 50 000 kr och så vidare och så vidare.

Visst kan man försöka vänta på att priset ska dippa men då kan det ta ett bra tag innan man kommer in i leken.

I takt med att fler och fler får kännedom om Bitcoin så finns det goda möjligheter att priset fortsätter att stiga. Men det är absolut inte säkert. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning och precis som med allt annat så finns det risker involverade.

Man ska som bekant aldrig satsa pengar som man inte har råd att förlora och det gäller naturligtvis även här.

Decentraliserar världen steg för steg

Sedan internet lanserades så har fler och fler fått upp ögonen för hur saker och ting fungerar. Bortsett från flat earthers då.

Många förstår att banker och stora institutioner kan manipulera och styra lite som de själva vill och individen har inte mycket att säga till om eller att sätta emot.

Det är det som kryptovalutor är här för att förändra. Genom att ta bort makten från bankerna och flytta den till individerna istället så balanseras the playing field så att säga.

Även om Bitcoin nu är uppe och nosar på priset 100 000 kr / Bitcoin så tror jag att det här endast är början på en revolution som kommer att ta världen med storm när fler inser fördelarna med Bitcoins.

Väldigt volatilt

Eftersom att priset går upp och ner en hel del så kan det vara lite läskigt att ge sig in i sektorn. Det finns ett par knep man kan ta till för att underlätta det.

För det första så kan du dela upp dina köp, om du tänkt handla för 2000 kr så köp istället för 1000 kr nu och för 1000 kr om en vecka.

Det är även bra att köpa in sig månadsvis för att på så sätt få lite skydd mot bottnar och toppar, precis som vid vilket långsiktigt månadssparande som helst.

Hur köper man Bitcoin?

Du kan läsa en enkel guide som jag har skrivit ihop kring just det genom att klicka Här.

Vad är ens en Bitcoin?

Det kan du läsa om på den Här sidan.


Tack för att du läste ”Är det för sent att köpa Bitcoin nu?” Vad tycker och tänker du om Bitcoin?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.