Veckorapport V. 48 – Investera i Marijuana

Nu har jag anlänt till Thailand och skaffat mig en lägenhet här för att slippa vintern. Nu kommer jag att bli betydligt aktivare med bloggen vilket ni förhoppningsvis kommer att märka av inom kort. Den här veckan så har aktierna i Kanada gått fortsatt starkt. Med andra ord framgången i Kanada fortsätter och jag är sjukt nöjd med att investera i marijuana.

Cannabisaktierna

Det var i juli i år som jag bestämde mig för att få tummen ur och äntligen ge mig in i en ny och potentiellt gigantisk sektor i tillväxtfas genom att investera i marijuana. Nämligen sektorn för både medicinsk marijuana och rekreationellt bruk av marijuana.

Bolagen som jag investerar i denna marknad i är noterade i Kanada där regeringen har slagit fast att man ska legalisera cannabis fullt ut sommaren 2018.

Jag grämer mig givetvis över att jag inte gav mig in i marknaden tidigare eftersom att jag haft koll på den länge men bättre sent än aldrig och jag nådde i veckan en härlig milstolpe efter bytet från fonder.

100% uppgång för cannabisaktierna

Säga vad man vill om fonder men jag är tveksam till att jag hade nått 100% uppgång på samma tid med fonder. Givetvis så är risken betydligt, med stort B, större inom denna marknad vilket är varför jag främst satsar på de tre stora och redan etablerade bolagen.

Samtidigt så fortsätter jag med min taktik att hoppa runt mellan bolagen. Det vill säga att jag säljer av vinsten jag fått ihop och behåller aktier i bolaget för att på så sätt ha ”gratis” aktier kvar medan jag får fler och fler innehav i portföljen.

Senast ut var National Access Cannabis där jag sålde hälften vid 100%+ och sedan placerade vinsten i Canopy Growth Corp som hade dippat lite.

Härliga tider för oss som valt att investera i marijuana!

Cannabisportföljen den här veckan

innehaven i portföljen med cannabisaktier

Cannabisportföljen förra veckan

investera i medicinsk cannabis cannabisaktier

Pepins

På onsdag så öppnar nästa handelstillfälle hos Pepins!

P2Plån

Det har inte hänt så mycket hos Mintos under veckan. Jag har lagt upp mina lån i EURO till försäljning för att växla om till svenska kronor så att jag slipper ha två olika portföljer med svenska lån. Åker på växlingsavgift men det blir det värt för att få en bättre överblick över portföljen.

Utdelningsaktierna

För utdelningsaktierna så är det business as usual. H&M kämpar vidare och jag har bestämt mig för att ändå behålla bolaget i portföljen. Det blir en större risk än tänkt från början men så får det bli.

Jag får faktiskt i tankar på att sälja av hela portföljen för att slänga in det i marknaden i Kanada istället. Men det vore ingen vidare riskspridning. Vi får se, dippar det mycket i Kanada så kan det bli en temporär flytt från utdelningsaktier till cannabisaktier i 6 – 18 månader. Vi får se!

Såhär ser portföljens innehav ut idag:

svenska utdelningsaktier

 Såhär såg portföljens innehav ut förra veckan:

portföljen med utdelningsaktier

Tack för att du läste ”Veckorapport V. 48 – Investera i Marijuana”!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.