Vad som Händer hos Pepins

Undrar du Vad som Händer hos Pepins? Det är mycket på gång just nu så vi tar och kikar in vad som är på tapeten! Pepins som skapat en plattform för crowdfunding av onoterade tillväxtbolag öppnar snart upp igen för ännu ett handelstillfälle. 

Hittills har jag deltagit i tre stycken nyemissioner via Pepins plattform för att bli en del av delägarkraften. Jag har investerat i FrilansFinans, där jag både är kund och delägare nu, i Pepins där jag också är kund och delägare samt i UrbanGreen.

Jag föredrar att investera i bolag som jag själv använder eftersom att jag då har en djupare insyn i hur det faktiskt fungerar och om det är något som jag vill satsa pengar på.

Delägarkraften gör det också än mer intressant eftersom att om man t.ex investerat i AlvestaGlass kan köpa just deras glass när man handlar och på så sätt stötta sin investering. The power of many does make a difference!

Ny design på Pepins hemsida och plattform

Ny Design

Ett svar på frågan om vad som händer hos Pepins är att man har gjort om sin hemsida. Förändring inom IT brukar kunna ta emot och även om jag saknar deras gamla design lite, eftersom att jag är van med den, så ser den nya faktiskt riktigt bra ut.

Ännu bättre är att det lättare att navigera runt på sidan och hitta det man vill, det ser mycket proffsigare ut nu än tidigare. Tänk om NordNet skulle kunna lyckas med en sådan förändring.

Som ny delägare i Pepins så är jag dubbelt så glad över att hemsidan ser bra ut och fungerar bra! Det enda jag skulle anmärka på är att man på vissa håll och kanter blandar engelska och svenska vilket får det att se lite konstigt ut i mina ögon.

Kommande Kampanjer

Nästa svar på frågan om vad som händer hos Pepins blir att det, just nu, finns två kommande kampanjer. För mig blir det inga köp utan jag inväntar mer intressant cases, vill du läsa varför jag står över så står det nedanför annars kan du direkt hoppa till informationen om nästa handelstillfälle.

YogaYama

Den 5:e december så har man möjligheten att investera i YogaYama. Ett franchiseföretag som satsar på att bygga Europas största yogakedja.

Man planerar att ta in som mest 22.8 MSEK genom likvidationspreferensaktier och som minst 10.1 MSEK.

Jag själv avstår att delta då jag inte är ett dugg insatt i marknaden och för att nästan alla jag känner som gör yoga gör det på egen hand eller med vanliga träningskläder och en enkel matta. Läs mer på Pepins hemsida.

United Spaces

I januari så kommer United Spaces att gå att köpa via Pepins plattform.

Man säger sig skapa framtidens sätt att arbeta genom att etablera sig inom co-working. Alltså arbetsplatser där man kan hyra in sig, ungefär som lagerlokaler fast för kontor.

Företaget vill få in minst 20 och som mest 35 MSEK. En IPO är planerad till 2020.

Man säger att man ska satsa stenhårt på expansion istället för lönsamhet och det är väl bra för företaget om det går bra men det är ingen risk som jag tänker betala åt bolaget. Jag avstår helt enkelt därför att man inte räknar med att vara lönsamma förrän om tidigast 18 månader. Läs mer på Pepins hemsida.

Nästa Handelstillfälle

Dagens sista svar på frågan om vad som händer hos Pepins är att det snart är dags för nästa handelstillfälle.

Pepins plattform fungerar på gott och ont inte riktigt exakt som den vanliga börsen. Man kan inte handla när man vill men det är man medveten om redan man investerar så you get what you signed up for.

Det här handelstillfället så kommer man kunna handla i 31 st olika bolag! Däribland även Pepins. Jag kommer inte att handla något utan endast följa Pepins utveckling då det är det enda bolaget jag investerat i just nu som öppnas för handel vid detta tillfälle.

Du kan hitta alla bolag som går att handla i på deras hemsida genom att trycka här.

Det var allt för idag, har du investerat via Pepins? Berätta gärna om vad du tyckte och om vad du köpte! Det är alltid roligt att höra flera åsikter!


Tack för att du läste ”Vad som Händer hos Pepins?” Dela eller Gilla gärna inlägget om det var av intresse!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.