Veckorapport V. 47 – Investerat i Pepins & 10% upp i Kanada

Den här veckan har varit väldigt intressant på flera olika sätt. Det har alltså hänt mycket. Jag är nu helt ute ur Lendify, jag har investerat mer i Mintos, jag har investerat i Pepins via Pepins och marknaden för medicinsk cannabis i Kanada har verkligen tuffat på. Lets go!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Cannabisaktierna

Avtal efter avtal släpps för bolagen i Kanada och det är mycket att hålla reda på just nu. Allra mest fokus ligger förståeligt nog på Aurora Cannabis försök till en takeover av CMED. CMED i sin tur är inte ett dugg intresserade av att bli uppköpta, man är själva nämligen mitt uppe i att köpa upp Newstrike Rescources.

Aurora Cannabis har uttryckligen sagt att man avstår från att ta över CMED om Newstrike blir uppköpta och just nu så får man helt enkelt vänta och se vad som händer. Hela den här affären har blåst upp Auroras marknadsvärde något enormt på en väldigt kort tid.

Jag är osäker på om jag behåller Aurora eller om jag säljer av inom kort för att säkra vinsten då jag ser det som osannolikt att kursen ska kunna hålla sig såhär högt uppe utan något mer konkret att stå på.

Aphria som jag har investerat mycket i har inte bara lägst produktionskostnad utan visar även positiva finansiella resultat, det är det få bolag inom sektorn som gör just nu men det är främst på grund av stark expansion. Aphria riskerar att sacka efter om man inte skyndar, men samtidigt så verkar man fokusera på att göra allting rätt steg för steg istället för att snubbla längre fram.

Som ni ser så har jag äntligen köpt in mig i Canopy Growth Corp men med dålig timing, oavsett vad så känns det bra att vara inne i det största bolaget i sektorn.

Mitt sämsta köp på marknaden hittills blev köpet i National Access Cannabis Corp som jag lyckades köpa precis på toppen efter en nyhet om expansion. Det gäller att inte jaga vid fel tillfälle och det är OK att missa vissa rusningar, hellre det än att göra ett så dåligt köp. Lesson learned! Well, maybe.

Invictus började röra sig igår efter en längre tids dvala och jag förväntade mig att få se en nyhet om en licens men än så länge så har ingen nyhet släppts. Jag kan trots allt inte klaga när portföljen gått upp 10% på en vecka.

En sak är säker och det är att den här marknaden verkligen är i tillväxtfasen. Det är oerhört häftigt att kunna vara med såpass tidigt i början men man ska givetvis inte blunda för riskerna som det innebär. Marknaden är inte bara extremt volatil utan även känslig för negativa nyheter så jag uppmanar alla att läsa på ordentligt och bevaka innan köp.

Nu kör vi vidare mot legaliseringen sommaren 2018!

Cannabisportföljen den här veckan

investera i medicinsk cannabis cannabisaktier

Cannabisportföljen förra veckan

cannabisaktierna

Pepins

Som jag skrev ett inlägg om tidigare i veckan så deltog jag i Pepins nyemission. Jag var rädd för att jag inte skulle kunna göra det rent ekonomiskt men det löste sig tillslut och blev alltså av.

Skönt det för att jag är väldigt nöjd med Pepins som investeringsplattform och det är extra roligt att vara delägare själv. #powerofmany!

Läs inlägget Här eller spana in Pepins direkt.

P2Plån

Här har det för en gångs skull hänt stora grejer. Jag har numera 0 kronor investerade hos Lendify och jag har 0 kronor kvar på kontot där. När Lendify släppte sin andrahandsmarknad så tog jag direkt chansen att få loss mitt kapital och att slippa lida som investerare där.

Jag kommer snart att skriva ett separat och längre inlägg om just varför jag lämnar Lendify och går över till Mintos istället.

Jag har fyllt på lite hos Mintos i veckan med pengar från just Lendify för att inte minska ner min P2P-portfölj allt för mycket. Det ser lite tokigt ut hos Mintos just nu då jag har investerat i svenska lån med både EURO och SEK men tids nog så har alla pengarna flyttas till kontot med SEK.

mintos georgiska lån

Portföljen med Georgiska P2Plån

mintos p2plån svenska lån i euro

Svenska P2Plån i EURO

mintos svenska p2plån i europa

Svenska P2Plån i SEK

Sådär ser mina portföljer med lån hos Mintos ut just nu, det är alltså två portföljer med svenska lån och en portfölj med lån i Georgien. Yes, Georgien. Har jag med andra ord gått och blivit en europeisk bank istället för en svensk bank? Seems like it! Och mer ska det bli!

Utdelningsaktierna

Utdelningsaktierna ligger lite i dvala just nu då jag inte fyller på portföljen månadsvis som tänkt. Jag ska se till att skärpa mig ordentligt här framöver och när det lugnar ner sig i Kanada så kommer pengar därifrån att börja trilla in i utdelningsportföljen igen.

Såhär ser portföljens innehav ut idag:

portföljen med utdelningsaktier

 Såhär såg portföljens innehav ut förra veckan:

utdelningsaktierna

Tack för att du läste ”Veckorapport V. 47 – Investerat i Pepins & 10% upp i Kanada”!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.