Sålde fonderna i GratisPortföljen för EIF

I min portfölj som jag kallar GratisPortföljen, där jag investerar pengar ifrån cashbacks, så har jag nu sålt fonderna. Pengarna skall istället användas för att köpa in EIF, Exchange Income Corp, när jag har fått ihop mer likvida medel.

Det går lite trögt på cashback-fronten just nu jämfört mot tidigare men det är bara att invänta fler möjligheter. Flera olika sidor har tagit in Wish i sitt utbud, där får man just nu 80 kr för att bli medlem hos RewardNetwork.

Tids nog så kommer jag att ha kommit upp i cirka 1500 kr, en tusenlapp kvar från nuvarande läge. Då blir det med största sannolikhet så att jag investerar i 5 aktier i EIF.

Jag skrev ett inlägg om Exchange Income Corp nyligen som du kan läsa här: Månadsutdelare med god historik.

Portföljens utdelningar ligger just nu på cirka 30 kr varje månad. Mer ska det bli!

Jag sålde av fonderna för att kunna satsa helhjärtat på månadsutdelare och från och med nu så kommer portföljen endast att bestå av just månadsutdelare.

Det skall bli härligt att se utdelningarna börja öka mer och mer i takt med att portföljen växer sig större och större. I början så lär det ta lite tid men tids nog så skall det börja öka på flera håll och kanter.

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Portföljen rullar på

Jag har just nu tre stycken innehav i portföljen. Dessa är Shaw Communications, TransAlta Rewnewables och Vermilion Energy.

TransAlta Renewables Inc har tuggat på bra sedan köpet. I skrivande stund så är det innehavet upp 13,40%. Shaw och Vermilion ligger ofta och pendlar mellan -5% och 5%.

Det sistnämnda bolaget är det mest riskfyllda innehavet då deras utdelning kan komma att sänkas framöver om intäkterna inte ökar. VD:n verkar dock säker på att så inte ska behöva ske men vi får se vad som händer.

Portföljen har just nu cirka 560 kr tillgängligt för köp men det krävs som sagt att jag tjänar ihop en tusenlapp till innan jag investerar i EIF. Det borde inte ta allt för lång tid, hoppas jag.

Vill du diskutera cashbacks och eller få tips om var man hittar bra erbjudanden så kan du alltid kika in i Facebook-gruppen ”Vi som gillar cashback”.

Tack för att du läste inlägget!

Läs Mer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.