Framåt för fonderna hos Savr och Avanza

Som bekant så har jag börjat månadsspara hos Savr i en del olika fonder. En av fonderna har jag hos Avanza eftersom att den inte finns med i deras utbud just nu. Det tuffar på rätt så bra för fonderna hos Savr och Avanza.

Tanken är att av och till titta in för att se hur innehaven ter sig. Just nu så har vi ju ett oerhört vänligt börsklimat där det mesta går uppåt. Men det tror jag det lär bli ändring på inom 1 -2 år.

I mina ögon så går börsen på steroider just nu. Detta i form av till exempel stimulanspaket. Men man bör också ha i åtanke att privatpersoner har mycket färre möjligheter att spendera pengar på just nu.

Vilket lär betyda att en hel del extrakapital, så att säga, åker in på börsen istället för att användas för vardaglig konsumtion. Jag förväntar mig en kraftig sättning längre fram men att försöka lista ur När den skall komma är inte det lättaste.

Så jag månadssparar på och det tänker jag fortsätta med även när det börjar gå nedåt, om det nu gör det. Jag har ju haft fel förut om dessa saker.

Men nog om det för nu, vi kikar in fonderna istället!

spacer mindre

Fonderna hos Savr och Avanza

Såhär går det för Fonderna hos Savr just nu, som du kan se så är det Öhman Global som leder vägen medan Swedbank Robur Ny Teknik sackar efter en aning.

fonderna hos savr

Jag förväntar mig dock inte mycket av fonderna efter såhär pass kort tid. Dock så är det väl alltid skönt att inget innehav ligger särskilt rött.

Såhär ser det ut för fonden, Handelsbanken Hållbar Energi, som jag alltså ”måste” ha hos Avanza istället då den inte finns i Savrs utbud.

Jag hoppas att den kommer att läggas till där så småningom så att jag kan betala lägre avgifter på den också.

fonden hos avanza

Med tanke på att jag påbörjade det här fondsparandet i november så är det lite väl tidigt att dra några slutsatser. Jag förväntar mig som sagt en sättning på börsen inom en snar framtid.

Dock så visar det sig om och om igen att time in market är enklare än timing the market. Så därför har jag startat månadssparandet redan nu och tänker det rulla på ett bra tag framöver, läs många år.

I övrigt så är det väldigt skönt att ha ett automatiskt månadssparande igång hos Savr. Det rullar på av sig självt så jag slipper göra något annat än att logga in och kika till utvecklingen.

Det bästa är ju dock helt klart deras låga avgifter. På vissa fonder handlar det om nästan 1% i lägre avgift, så det är i mina ögon en självklarhet att ha så många av mina fonder som möjligt hos Savr.

Vilka fonder kör du på i din portfölj? Investerar du också hos Savr? Kommentera gärna och berätta!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

3 thoughts on “Framåt för fonderna hos Savr och Avanza

  • Hej!
    Glöm inte bort att Savr har dyr växlingskurs. Där är Avanza mycket billigare. Ska du spara på lång sikt är det ingen fara men tänker du byta fonder med jämna mellanrum så kan växlingsavgifterna bli dyra.

    • Hej! Ja just det, mycket bra poäng. För min del så är tanken att hålla dessa fonder och inte byta något alls i princip. Iaf. inte förrän om ett halvår eller så, men det är väldigt bra att du belyser detta, det uppskattas! Hälsningar, Stefan.

      • Minns jag rätt så har Savr dubbelt så dyr växlingsavgift så ska du bara hålla fonderna i ett halvår så tror jag det kan vara billigare att äga dem hos Avanza. Om det är fonder som handlas i utländsk valuta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.