Pengar tillbaka på fondavgifterna sitter inte fel

Att få pengar tillbaka på fondavgifterna som jag löpande betalar känns faktiskt väldigt bra. För att inte nämna att jag har lägre fondavgifter än vad Avanza erbjuder. Svaret på hur det kan vara så är för att jag investerar i fonder via plattformen Savr.

Savr har kommit in på marknaden som en uppstickare som vill utmana och skapa sund konkurrens. Något som jag är väldigt glad över eftersom att jag får betala mindre i avgift. Vissa fonders avgifter är verkligen för höga. Oftast så tar handelsplattformar ut en skaplig mellanhand som läggs ovanpå fondens ursprungliga avgift.

Hos Savr så är den avgiften lägre och du får pengarna tillbaka för avgifterna som betalas. Men vad tjänar Savr då pengar på? Jo dom tar ut sin egen avgift.

Där betalar man en plattformsavgift på 0.09% per år som dras på hela kapitalet man har hos Savr. Sparar man in runt 0.2-0.9% i avgift per varje fond så är det oerhört värt det att betala deras plattformsavgift istället.

Tack vare det så har jag flyttat mitt fondsparande helt och hållet från Avanza, som jag använder för att investera i aktier, till Savrs plattform.

För varför ska man betala extra i onödan? Det förstör ju endast min avkastning på lång sikt. Investerandet hos Savr låter jag rulla på helt automatiserat med förinställt månadssparande. Så jag behöver inte göra mer än att låta det heal rulla på av sig självt.

Vill du bli medlem hos Savr? Bli det via min personliga inbjudningslänk och få 100 kr i Swedbank Robur Ny Teknik.

spacer

Pengar tillbaka på fondavgifterna

En gång per kvartal så betalar Savr tillbaka fondavgifterna till ens konto på Savr så att man kan investera eller ta ut pengarna. I januari så drogs plattformsavgiften och jag fick även tillbaka på fondavgifterna. Som du ser nedan så är det onekligen en lönsam ekvation:

Avgift och rabatt hos Savr

I oktober så fick jag tillbaka 14,22 kr på avgifterna. I takt med att mitt innehav på plattformen växer så får jag tillbaka mer på avgifterna, och betalar givetvis även mer i avgift. Jag ser fram emot att börja få åtminstone ett par hundralappar tillbaka per kvartal, det ska bli fint det!

Jag kan ärligt talat säga att jag är väldigt nöjd med Savrs plattform hittills. När jag investerade manuellt via den så tyckte jag att den var trög och långsam. Men nu när allt är automatiserat så rullar det på helt av sig självt så det stör mig inte längre.

Fonderna jag har där kan du följa i mina veckorapporter där jag rapporterar om hur portföljen utvecklas vecka efter vecka.

Det här är mina innehav på plattformen just nu, det har blivit betydligt rödare där de senaste veckorna men jag är långsiktig:

Pengar tillbaka på fondavgifterna sitter inte fel

Jag kan som sagt varmt rekommendera plattformen eftersom att jag själv använder den och är nöjd med den. Onödigt höga avgifter äter bara upp min potentiella vinst i det långa loppet och det vill jag gärna undvika.

Testa plattformen du med och se vad du tycker! Nya medlemmar kan få 100 kr i Swedbank Robur Ny Teknik.

Tack för att du läste inlägget ”Pengar tillbaka på fondavgifterna sitter inte fel”, Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.