Alla kan investera på börsen

inlägg ihop med Paramedia

I mina ögon så kan verkligen alla investera på börsen. Man måste inte vara en gedigen daytrader för att lyckas tjäna pengar. Framförallt så är det viktigt, tycker jag, att man just investerar. Annars ligger ju bara pengarna och tappar i värde på grund av inflation. Men det gäller att man tänker rätt!

Det kommer väl inte som en särskilt stor överraskning att en som bloggar om börsen tycker att man ska investera sina pengar. Men det är ju faktiskt en väldigt bra sak att göra. Att låta ens pengar tjäna ihop mer pengar åt en är bland det smartaste man kan göra.

Gör man det på ett bra sätt under en längre period så kanske man till och med kan gå i pension tidigare. Varför jobba i onödan liksom när ens pengar kan jobba åt en. Passiva inkomster är i mina ögon de bästa inkomsterna som finns. Ju mer jag kan tjäna utan att behöva slita för pengarna desto bättre.

Många drar sig dock för att riskera sina pengar på börsen, vilket är helt förståeligt. Innan jag började investera så förstod jag inte ett skvatt av vad en aktie faktiskt är för något. Inte förstod jag heller något av hur börsen faktiskt fungerade.

Men allt sånt där lär man sig efterhand. Man behöver inte vara Warren Buffet bara för att börja! Börjar man med små summor så kan man lära sig viktiga läxor utan att förlora för mycket pengar. Om inte allt för länge så vet man redan mer än man hade kunnat tro om hur det hela fungerar!

Det viktigaste tycker jag är att man investerar så att inte pengarna förlorar i värde på grund av inflation.

spacer

Gör det på rätt sätt

Men det gäller som sagt att göra det på rätt sätt för att minimera risken att förlora sina pengar. För det sista man vill är ju att förlora sina hårt förtjänade pengar som man slitit för. Så hur gör man då om man egentligen är ointresserad av börsen men ändå vill börja investera? Ska man satsa på aktier eller på fonder?

Jag är ju en stark förespråkare av att investera i utdelningsaktier men jag tycker att för nybörjare eller ointresserade så är fonder utmärkta alternativ. Det viktigaste anser jag vara att man investerar över tid och gör det länge. Helst då i väldigt stabila innehav, vare sig det är aktier eller fonder.

När man investerar i fonder så betalar man löpande avgifter för att någon annan ska förvalta ens kapital åt en. På så sätt låter man proffs hantera investerandet åt en medan man själv kan fokusera på annat.

Enkla val

Globala indexfonder har över tid visat sig vara stabila investeringar, bara man väljer rätt globala indexfonder. På sidan Parapedia.se kan du till exempel läsa om vilka som de anser vara de bästa indexfonderna att investera i. Ett perfekt inlägg för dig som är nyfiken på att börja investera, men inte vet var du ska börja.

Just att läsa sig till kunskap inom börsen tycker jag är väldigt viktigt. Genom att läsa på ordentligt innan du investerar så minskar du risken att förlora pengar. Se till att du samlar information från flera olika källor så att du inte hamnar i en ekokammare.

Det brukar nämligen leda till sämre investeringar i det långa loppet att inte ta till sig information från många olika källor.

Så kom ihåg att alla kan investera! Man behöver inte vara ett börsproffs och man behöver inte lägga ned oändligt mycket tid på det hela. Det viktigaste är som alltid just att man kommer igång och vågar ge det en chans.

Tack för att du läste inlägget ”Alla kan investera på börsen”, Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.