Avanza slutar med REIT:s?

På Twitter, främst bland finanstwittrarna givetvis, så spreds det igår information om att Avanza slutar med REIT:s. Det skulle bland annat innebära att den populära Realty Income Corp inte längre går att handla via Avanza. Skönt nog så kom Avanza idag med beskedet att det hela var ett missförstånd.

Stämmer det att Avanza slutar med REIT:s? Nej det stämmer inte, iallafall inte om man frågar Avanza själva.

Missförståndet uppstod efter info från Avanza(affiliatelänk) om just REIT:s. Ryktet spreds som en löpeld igår och investerare efter investerare kunde ses fråga Avanza om det verkligen stämde.

Såhär svarade Avanza, via Twitter, på frågan om det stämmer att de ska sluta handla med REIT:s:

”Stämmer ej att vi kommer spärra fler av de som går att handla i nuläget. Det blev ett missförstånd. Vi kommer dock vara rätt restriktiva med de som aspirerar på att komma in på plattformen – vi måste ha full info om dessa för att kunna addera dem framöver.”

Alltså så kommer man inte att ta bort de REIT:s som i dagsläget finns hos Avanzas börshandlade produkter. Däremot så kan det som personen skriver bli svårare för en ny REIT att listas hos Avanza framöver.

Många skrev igår om att de skulle gå över till bland annat NordNet(affiliatelänk) istället för att slippa krångel men det ser man ut att slippa nu.

www.ihallandeinvest.se spacer

Bättre i framtiden

Förhoppningsvis så blir man tydligare och klarare när man presenterar information och förändringar hos Avanza i framtiden. Sådana här missförstånd är inte roliga för varken investerare eller supporten hos Avanza, kan jag tänka mig.

Ni som hade tänkt att flytta era värdepapper på grund av detta kan alltså slappna av. Avanza har inga planer på att spärra dessa värdepapper i dagsläget och med tanke på reaktionen från investerarna på Twitter så vore det ingen bra idé att göra det i framtiden heller.

Blir man för restriktiva med vilka REIT:s man lägger till framöver så kanske fler investerare ändå byter till NordNet(affiliatelänk), vad som händer återstår att se. Men för stunden så kan alla pusta ut och glädjas åt att det endast var ett missförstånd.


Cashback är återbäring

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.