Facebooks kryptovaluta Libra

Då är det alltså inom en relativt snar framtid dags för Facebooks kryptovaluta Libra att bli verklighet. Facebook som själva blockerat mycket reklam för kryptovalutor ger sig nu själva in i sfären. För mass adoption kan det här bli något riktigt bra hoppas jag.

Det är i början av nästa år som Facebooks kryptovaluta Libra kommer att lanseras, förutsatt att allting går enligt plan. I samband med detta så lanserar man dotterbolaget Calibra vars primära syfte kommer att vara att erbjuda digitala plånböcker.

Vad är Facebooks kryptovaluta Libra?

Libra är tänkt att bli en betallösning för hela världen och den kommer först att implementeras i Facebooks appar som WhatsApp och Messenger. Ett stort steg framåt för kryptovärlden eftersom att det här kommer att nå ut till så otroligt många människor.

Inte bara det utan stora företag kommer också att lockas med i det hela tack vare Facebooks kryptovaluta Libra.

Syftet med Libra är att lansera en stabil valuta, även om det är tänkt att den kommer att kunna handlas på valutamarknaden. Den skall inte vara ens i närheten av lika volatil som Bitcoin enligt bolagets planer.

spacer kryptovaluta

Samarbetar med jättar

I samband med den här nyheten så gick Facebook även ut och meddelade att man skall samarbeta kring Libra med andra stora företag. Bland företagsnamnen så kan man hitta jättar så som eBay, PayPal, Mastercard, Coinbase, Kiva, Booking.com, Spotify, Visa, Vodafone, Uber, Lyft med flera.

Facebooks kryptovaluta Libra bör onekligen ha alla förutsättningar som krävs för att lyckas. Eller har den det? Kryptofantaster är måttligt imponerade av deras centraliserade valuta och den kallas av flera för Ripple 2.0. Hur bra den faktiskt blir återstår att se, men för mass adoption tror jag att det är helt fenomenalt.

Tack vare Facebook så kommer nu väldigt många nya människor att få upp ögonen för kryptovaluta. Det kommer att spridas till resten av kryptovärlden och det intresset kan i sin tur få fart på sfären igen.

Ju fler som använder och accepterar Bitcoin desto snabbare går utvecklingen för var den kan användas. Om en företagare vet att tusentals personer vill betala med Bitcoin så ökar det sannolikt chansen att handlaren godtar Bitcoin som betalsätt jämfört mot att bara en handfull personer propsat för det.

Förhoppningsvis kan Facebooks kryptovaluta Libra snabba på den processen och få fler intresserade av Bitcoin.

Namnet redan taget

Men man har faktiskt redan lyckats stöta på en del problem. En talesperson för Facebook menar att namnet ”Libra” härstammar från antika Rom där Libra var en viktenhet i processen för att prägla mynt. Inte bara det utan på franska så betyder ”libre”nämligen ”fri” på svenska.

Namnet är dock inte fritt eftersom att det i Australien är ett känt namn på ett tampongmärke. Blir det förhandlingar om köp av det namnet mån tro?

spacer cannabis cannabismarknad cannabisektor medicinskcannabis marijuana medicinskmarijuana marijuanasektorn marijuanamarknad

Möter redan kritik i Europa

Bland annat CNN rapporterade igår att Facebooks kryptovaluta Libra redan möts av kritik i Europa. Inte bara för namnet utan även för att man går emot strömmen.
Många politiker i Europa så väl som i USA vill förbjuda eller strikt reglera kryptovalutor. Frankrikes finansminister Bruno Le Maire var väldigt kritisk mot det hela och menade att digital valuta aldrig kommer att kunna ersätta Fiatpengar.

Facebooks kryptovaluta Libra

Hur det hela faktiskt blir tillslut återstår givetvis att se men intressant är det. Framförallt så är jag väldigt glad över att den här nyheten kommer att sätta inte bara kryptovaluta på kartan igen, utan att det även kommer att få upp ögonen för väldigt många nya personer.

Vad tror du om Facebooks kryptovaluta Libra? Kommentera gärna och berätta!


Annons

Kryptobörsen Coindeal lanserar sin egen kryptovaluta och ger ut 90% av den till sina redan befintliga samt nya medlemmar. Bli medlem, kostnadsfritt, redan nu och hämta din krypto innan den är slut!

Coindeal kryptovaluta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.