Blogga som extrainkomst

Interlinked

Att blogga är en väldigt rolig hobby som jag nog aldrig kommer att tröttna på. Den här bloggen är redan 7 år gammal och den är fortfarande rolig att pilla med. Att blogga kan också vara en bra sidoinkomst, eftersom att man har många olika intäktskällor.

Med det sagt så, att börja blogga bara för att man ska tjäna pengar tror jag kommer vara svårt. För det krävs en hel del tid, energi och hårt arbete för att komma någonvart. Man är ju inte direkt ensam om att blogga om man säger så.

Men om du tycker att det är roligt att skriva och att uppdatera dina läsare om din handel. Då tycker jag inte att du ska tveka utan börja blogga! Man lär sig det mesta efterhand bara man är intresserad. Ofta så är det svåraste steget det första.

Jag kommer aldrig glömma känslan av att se att min blogg hade läsare inne som klickade runt på sidan. Det var en väldigt häftig känsla som jag har kvar än idag när jag ser att besökare är inne och läser.

Bitcoin och kryptovalutor spacer spacr

Tjäna pengar på din blogg

Som jag nämnde tidigare så är en blogg, eller en hemsida för den delen, en bra möjlighet till extrainkomster. Detta eftersom att det finns en hel del olika sätt som du kan tjäna pengar på genom din blogg.

Bland annat så kan man använda sig av affiliatemarketing som det heter. Det är i princip när man gör reklam för olika saker via en länk, sen klickar någon läsare på länken och spenderar pengar, då får man en viss % av summan som spenderats eller en fast summa eller så.

Det är absolut inte det enklaste att ge sig in på men när det väl fungerar så kan man tjäna bra med pengar. Framförallt så är det smidigt eftersom att hemsidan finns ju kvar där, så du kan arbeta vidare med annat och fortsätta tjäna pengar på arbetet du redan lagt ned.

Men det finns också andra sätt att tjäna pengar på som till exempel att sälja länkar eller att skriva sponsrade inlägg.

spacer

Skriva sponsrade inlägg

Inlägget som du läser just nu är faktiskt ett så kallat sponsrat inlägg. Det betyder rätt och slätt att jag får betalt för att skriva det. Det är en modernare form av marknadsföring och företag eller aktörer betalar i princip för att synas på en blogg eller hemsida.

Är man duktig på det så kan man faktiskt tjäna en rejäl slant på det. Men det tar tid att bygga upp en sajt som företag är redo att betala för att synas på. Bland det svåraste med det hela är att hitta företag som vill betala för inlägg. Var vänder man sig liksom?

Jag själv använder mig av hemsidan Interlinked för att hitta företag som vill köpa sponsrade inlägg. Det är en plattform där bloggare kopplas ihop med företag så jag själv slipper sitta och leta igenom hela internet.

Istället så ansöker jag enkelt till en kampanj, blir godkänd, skriver inlägget och får betalt. Det är supersmidigt och jag har använt deras tjänst i flera år redan. Och flera ska det bli!

Har du redan en hemsida som du vill tjäna pengar på? Surfa då in till Interlinked redan idag för att se hur enkelt det är redan idag, pengarna väntar på dig!

Tack för att du läste inlägget ”Blogga som extrainkomst”!

0 0 votes
Article Rating
Följ
Notiser av
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x