Cannabishandeln i Nordamerika motståndskraftig

Den globala ekonomin har fått sig en ordentlig smocka i år på grund av pandemin som råder. Marknader har fallit kraftigt och försäljningen har dalat i många olika branscher. En bransch som inte drabbats lika hårt som andra är Cannabishandeln i Nordamerika.

Under årets andra kvartal så har den amerikanska ekonomins GDP, BNP, fallit mest sedan man började att mäta den år 1947. Det är inte många kurvor som pekar åt rätt håll tyvärr och det ser ut att gå mot bistra tider.

Tyvärr så är inte USA unikt i detta fall utan i stort sett varenda lands ekonomi har tagit en törn, i varierande storlek, på grund av pandemin.

Sektor efter sektor utmanas och pressas hårt men som sagt i inledningen så står sig cannabishandeln i Nordamerika stark mot utmaningarna. Säljrekord efter säljrekord sätts på olika håll och kanter vilket har fått investerare att fundera över om cannabismarknaden är särskilt motståndskraftig mot recession.

För att nämna några exempel så sålde man i delstaten Colorado cannabis för över 200 miljoner dollar, under en enda månad i juli i år. Det är första gången sedan industrin legaliserades där 2012 som man sålt så mycket på en enda månad. Och i delstaten Illinois där cannabis legaliserades 1 januari i år så sålde man i augusti cannabis för över 64 miljoner dollar.

Det är alltså inga småsummor det handlar om och det här är ännu ett bevis på att cannabisindustrin är nyttig för ekonomin, framförallt då den är så pass motståndskraftig i svåra tider.

När jag ser hur pass väl cannabishandeln i Nordamerika utvecklar sig, trots att det fortfarande är olagligt på federal nivå i USA, så undrar jag över hur det skulle kunna se ut i Sverige.

spacer cannabis cannabismarknad cannabisektor medicinskcannabis marijuana medicinskmarijuana marijuanasektorn marijuanamarknad

Cannabishandeln i Nordamerika inspirerar globalt?

Cannabisindustrin är så pass mycket mer än bara försäljningssiffrorna, det skapas många jobb runtomkring men det finns också andra fenomenala fördelar med en reform av cannabislagarna.

Varför inte legalisera cannabis, så att gängen som just nu krigar sönder landet förlorar stora inkomstkällor? Varför inte ge sjuka rätt till naturlig medicin? Varför inte skapa jobb och inkomstkällor istället för utanförskap?

En vacker dag så hoppas jag att svenska politiker erkänner att man haft fel inställning till just cannabis. Något som jag tror är avgörande för när det lär ske är hur det artar sig på högsta nivå i just USA.

Skulle USA legalisera på federal nivå så skulle det skicka klara och tydliga signaler till andra länder om att det är dags för förändring. Kanadas reformer har delvis hjälpt till att göra just det, men USA är landet som leder vägen i många frågor.

Men, vi får se hur det går i valet och om frågan lyfts där. Kanske kan det även skapa debatt här i Sverige.

Tack för att du läste inlägget!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.