Fullt uthyrt hotell – Investeringsmöjlighet

Tessin

Det låter kanske märkligt att lyfta fram möjligheten att investera i hotellbranschen just nu under den rådande pandemin, men om det är ett redan fullt uthyrt hotell? Ja då låter det förhoppningsvis inte lika galet längre hoppas jag. Investeringen sker i sånt fall till en årsränta på 12%.

Det är via Tessin, en hemsida där crowdfunding möter P2P-lån som man kan investera i denna fastighet som är belägen i grannlandet Finland. Som sagt så är alltså hotellet fullt uthyrt vilket gör det till en betydligt tryggare investering än om så inte var fallet.

Så vilken hyresgäst eller vilka hyresgäster är det som har ordnat ett fullt uthyrt hotell åt sig? Det är faktiskt inga andra än Röda Korset som sedan fem år tillbaka hyr hotellet.

Intäkterna för hyran uppgår årligen till 600 000 EURO och fastigheten i sig är värderad till 1.7 miljarder EURO. Belåningsgraden ligger för näravandde på 64%.

För den som investerar i ett lån till detta hotell så får man en ränta på 12% årligen och den betalas ut två gånger per år.

Hotellet i sin tur lånar in upp till 470 000 EURO och lånet säkerställs med aktiepant samt begränsad personlig borgen och pantsättning av hyresavtalet.

Pengarna skall användas för till refinansiering av ett befintligt lån och lånetiden är på 24 månader. Man ämnar att återbetala lånet med hjälp av intäkterna från försäljningen av fastigheten som är på gång.

Man för just nu dialoger med flera olika intressenter för att se vilka som kan tänka sig att köpa fastigheten, som alltså i augusti värderades till 1.7 miljarder EURO.

Så det är ett fullt uthyrt hotell som skall säljas så småningom, men hur ser avtalet med Röda Korset ut? Jo deras avtal löper tillsvidare med sex månaders uppsägningstid, och idag finns inga indikationer på att man vill säga upp avtalet.

www.ihallandeinvest.se spacer

P2P-Lån – Fullt uthyrt hotell

Den minsta möjliga investeringen i lånet till hotellet är 3 000 EURO per person. Projektet är öppet för investeringar i ytterligare 3 dagar. I mina ögon så ser det intressant ut eftersom att fastigheten i sig används som pant för lånet. Tack vare det så låter det som att möjligheten att betala av lånet enligt plan är säkrad.

Vill man kika på andra möjligheter att investera i P2P-Lån till fastighetsprojekt så finns det fler projekt hos Tessin. Det är alltid viktigt att göra en grundlig research om projekt som man funderar att investera i.

Om du hellre investerar i P2P-lån direkt till andra privatpersoner så är det också möjligt. Det kan du läsa mer om här på bloggen genom att följa denna länk: Investera i P2P-lån.

Tack för att du läste inlägget!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.