Republikaner och demokrater faktiskt överens om en sak?

Oftast så läser man ju mest om de punkter där USA:s två politiska sidor Inte kommer överens. Men för investerare som blickar mot Nordamerikas cannabisaktier så finns det väldigt goda nyheter. Nämligen att bägge lägren ser positivt på en möjlig kommande legalisering.

Senator Kamala Harris som också ställt upp som Joe Bidens Vice President i valet och väntas bli president om demokraterna vinner har lagt fram ett förslag om att legalisera cannabis i USA. (Källa: Forbes.com)

Att demokrater tar upp frågan och fortsätter att propsa för den är inte konstigt på något sätt men äntligen så har motståndssidan börjat bli mindre och mindre.

Faktum är att även inom republikanernas läger så höjs det fler och fler röster för en bred reform av cannabislagarna och förbudet på federal nivå.

När Trump valdes till president så var tyvärr Jeff Sessions fortfarande med i bilden, han var en stark motståndare mot cannabis och han hade ett stort politiskt inflytande. Tack och lov så har han fått sparken, liksom många andra som arbetat runt Trump och han är inte längre ett hinder.

Donald Trump har varit väldigt tillbakalutad i just den här frågan, han har, precis som han sagt att han skulle göra, låtit delstaterna själva besluta i frågan. Samma dag som han valdes till president så legaliserade följande fyra delstater faktiskt cannabis: Kalifornien, Nevada, Massachusetts och Maine.

Sedan dess så har flertalet delstater reformerat sina cannabislagar och det har börjat att sätta press på högsta hönsen i USA.

Fem delstater där republikanerna styr just nu kommer till och med att rösta om legaliseringar på statlig nivå redan i november i år. Redan där ökar pressen på presidenten att ta tag i frågan.

spacer cannabis cannabismarknad cannabisektor medicinskcannabis marijuana medicinskmarijuana marijuanasektorn marijuanamarknad

Pressen ökar mer och mer

Även om lagförslaget som Kamala Harris har lagt fram inte lyckas ta sig hela vägen och klubbas igenom så har det väckt liv i debatten igen. Hennes förslag har även visat på att det på bägge sidor finns många som för en gångs skull vill lösa frågan om cannabis och legalisera det på federal nivå.

Enligt undersökningar som gjorts så är det så pass många som cirka 60% som vill se starka och solida reformer av cannabislagarna inom republikanernas politiska parti. På det stora hela så vill cirka 62% av väljarna se samma sorts reformer.

Förhoppningsvis så kan hennes förslag klara sig igenom den politiska och byråkratiska processen som ett lagförslag står inför och framförallt så hoppas jag att frågan på allvar tas upp i det kommande presidentvalet.

En stor förändring i USA skulle ge svallvågor världen över och jag tror att många länder bara väntar på att USA äntligen ska ta tag i frågan, innan de själva också legaliserar cannabis. Men det kanske bara är önsketänkande, den som lever får se!

Tack för att du läste inlägget!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.