Intervju med FrilansFinans VD Stephen Schad

FrilansFinans är ett onoterat egenfaktureringsbolag som jag själv använder för att skicka fakturor. Deras lösning är väldigt smidig och man har lång erfarenhet inom sektorn. Jag har även investerat i bolaget via en plattform för onoterade bolag. Därför så fann jag det lägligt att maila över ett gäng frågor till deras VD i samband med deras starka kvartalsrapport. I det här inlägget kan du läsa min mail-intervju med FrilansFinans VD.

Stephen Schad, VD för FrilansFinans

Deras VD heter Stephen Schad och och han var snäll nog att ta sig tiden att besvara frågorna som jag knåpat ihop. Det är alltid roligt när en VD tar sig tid att besvara inte bara mail utan även en kortare intervju. Så stort tack Stephen för att du tog dig tid, det uppskattas!

Jag har följt bolaget ett bra tag och deras förra kvartalsrapport var särskilt stark. I samband med det så tänkte jag som sagt att det vore roligt att få svar på ett gäng frågor.

Frågorna blev rätt så blandade, jag tycker att jag fick bra och insiktsfulla svar. Vem vet, jag kanske skickar ytterligare frågor nästa rapport?

spacer

Intervju med FrilansFinans VD Stephen Schad:

FrilansFinans går väldigt starkt just nu, ser du goda möjligheter för den här utvecklingen att hålla i sig kommande kvartal?

Ja uppdragen ökar kraftigt för egenanställda inom flera branscher, däribland kultursektorn och marknadsförare. Vi bedömer att vi kommer vi kommer omsätta ca 1,4 miljarder kronor i år.

Har FF några planer på att expandera utanför Europa i framtiden? Eller ligger fokus på närliggande marknader?

Vår vision är att vi skall åstadkomma fri rörlighet av tjänster genom att tillhandahålla en portal som möjliggör uppdragsbaserat arbete i Europa. Uppdragsbaserat arbete är detsamma som gigga, frilansa, konsulta med mera.

Hur ser du på framtiden för frilansare, kommer det bli mer populärt eller hur tycker du att trenden ser ut just nu?

Alla mätvärden och forskning är entydiga. Omställningen av arbetsmarknaden går allt fortare. Den s k penetrationsgraden, dvs antal egenanställda av den totala arbetskraften ökar i kombination med ökande antal arbetstimmar. 

Det har dykt upp flera olika konkurrenter inom sektorn, har FF någon edge mot dessa? 

Frilans Finans arbetar med att göra det moderna arbetslivet som att gigga, frilansa, konsulta, socialt hållbart genom hela arbetslivet. Det innebär att när du giggar, frilansar, konsultar  genom sysselsättningsformen egenanställning hos Frilans Finans så hjälper vi dig på olika sätt att hålla upp löner, förmåner och villkor.

Detta för att du till exempel ska vara kvalificerad till samhällets gemensamma välfärdssystem som till exempel ger dig rätt till  sjuklön och rehabilitering. Det innebär också  att du omfattas av ett systematiskt arbetsmiljöarbete så du kan vara trygg att du inte råkar ut för olycka och eller tillbud när du jobbar, att du har rimliga arbetstider och att du har en ordentlig pension när du lämnar det aktiva yrkeslivet. För att bara nämna några av de saker som gör ett arbetsliv hållbart..

Nyligen skrev vår organisation Svensk arbetsmarknad historia när vi som det första egenanställningsföretaget tecknade ett kollektivavtal med det oberoende fackförbundet Säljarnas. Ett kollektivavtal som möjliggör det moderna arbetslivet genom att varken göra avkall på frihet eller trygghet.

Vår organisations arbete med att skapa ett socialt hållbart arbetsliv, leder till trygghet för våra egenanställda giggare, frilansare , konsulter. Det som gör det möjligt för oss att arbeta med den här frågorna är vår mission, storlek och  20 års pionjärskap med samlade erfarenheter och kunskaper.

Det senare är direkt nödvändigt för att kunna hantera de arbetsrättsliga och skatterättsliga frågorna i de många komplexa uppdragen som våra egenanställda arbetstagare arbetar i.  Vi är en organisation med 20 000 egenanställda som tillsammans tar ansvar ocht förebygger risker.

Vår marknadsandel om 70% visar på att  de egenanställda tycker att vi lever upp till vår mission att vara  det enklaste och tryggaste sättet att gigga, frilansa och konsulta.

Finns det några planer eller tankar på att göra förvärv för att öka på tillväxttakten?

Vi som organisation anpassar oss kontinuerligt till omvärldens ständiga förändringar. Det medför att vi aldrig stänger några dörrar utan utvärderar kontinuerligt vad som gynnar vår mission, vision och strategi.

Vet ni redan nu vilket land som blir nästa marknaden för FF att expandera till?

Nej 

Just nu så handlas ju er aktie hos Pepins, har ni några planer på en kommande IPO på börsen?

Se fråga fem. (2 steg uppåt)

Finns det några planer på att införa aktieägarförmåner, som till exempel lägre avgift för era aktieägare?

Inget konkret men jag tycker idén är intressant och skall ta med den in i vår organisation.

spacer

Marknadsledare inom sektorn

Precis som Stephen lyfter fram i ett av svaren så är FrilansFinans just nu en stark marknadsledare. Marknadsandelen på 70% talar sitt tydliga språk och jag personligen tycker det är imponerande att man lyckats behålla en så pass stor del av marknaden.

Det talar för att man det man gör riktigt bra, vilket jag själv håller med om eftersom att jag fortsätter använda deras tjänster trots att nya uppstickare dyker upp inom sektorn.

Stort tack igen Stephen för att du tog dig tid att svara på frågorna! Keep up the good work!

Tack för att du läste inlägget ”Intervju med FrilansFinans VD”, Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.