Månadsrapport för P2P-portföljen hos Lendify

Månadsrapport för P2P-portföljen. Tyvärr har jag fått ett släpande lån nu. Jag står i valet och kvalet kring om jag ska avvakta eller försöka sälja det direkt.

Det var ju bound to happen, eftersom att jag kör på lån med högsta möjliga risk hos Lendify.

Av mina 18 lån, jag har sålt av några för att flytta runt pengar, så är det just nu 1 som släpar. Alla lånen är i kreditklass F, vilket är den högsta kreditklassen på plattformen.

Så en låntagare har inte betalat sitt lån som planerat i november. Det betyder att låntagaren har fått påminnelser via brev, sms och telefonsamtal om att personen har en obetald avi.

Jag håller tummarna för att det skall räcka och att lånet snart är i fas igen så att jag slipper vänta på en utdragen process. Nu har ju förvisso Lendify ett gediget system för just detta.

Du kan läsa mer om den processen i ett tidigare inlägg som jag skrivit: Lendify – Om ett lån inte återbetalas.

Månadsrapport för P2P-portföljen

Såhär ser utvecklingen för mitt konto ut just nu, tyvärr så räknar statistiken in tidigare perioder som jag investerat via plattformen så procenten stämmer inte.

månadsrapport lendify p2plån investera i lån 4

Såhär ser fördelningen ut för mina P2P-lån just nu. Hög risk och hög reward är mitt motto när jag investerar via deras plattform.

fördelning av lån investera i p2plån investera i lån

Jag får klura mer kring om jag ska sälja av det släpande lånet direkt eller om jag ska invänta att låntagaren betalar i tid.

Räntorna på lånen som erbjuds just nu är inte direkt skyhöga så jag skulle gärna behålla lånen med hög ränta.

Är vi även på väg in i en lågkonjunktur så är det kanske läge att vikta över mer till P2P-portföljen. Men vem vet, hur tänker ni kring det? Kommentera gärna och berätta.

Läs Mer:

Tack för att du läste ”Månadsrapport för P2P-portföljen”!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.