Sammanfattning V 6 2017 – Två delmål!

Härliga tider – Sammanfattning V 6 2017

Precis som rubriken förtäljer så uppnåddes två delmål, båda för fondportföljen under veckan som gick. Det är jätteroligt och det känns som att det verkligen börjar att gå åt rätt håll. Jag skriver mer om det under fondportföljens sektion längre ner.

Inom kort så skall jag även kunna börja att investera mer i portföljerna igen vilket ska bli otroligt skönt. Det är lite taskig timing att de börjat stiga uppåt precis innan jag hunnit fylla på igen men så kan det bli ibland. Man kan ju åtminstone vara glad åt att Trump inte har slaktat världens marknader än, det är ju alltid något.

Jag funderar även lite på om jag skall börja investera mer i Lendify, det känns som om det vore roligt att bygga upp en större portfölj där också men vi får se hur det blir med det.

Sammanfattning V 6 2017

Utdelningsportföljen – Sammanfattning V 6 2017

Aktierna är faktiskt riktigt nära att slå sitt första delmål dem också. Futtiga 33 kr kvar så är innehavet på 10.000 kr. Skönt att det äntligen har släppt! Alfa Laval leder fortfarandde vägen trots att de backat lite medans ICA har pendlat mellan blått och rött under  veckan. H&M och Castellum verkar inte ha bråttom någonstans vilket vägs upp av att Bure och Investor båda närmar sig 20%-gränsen.

Om inte allt för länge så kommer det ju även att börja dimpa in utdelningar, om än riktigt, riktigt små utdelningar hittills men tids nog så kommer detta nivåer att vara ett minne blott om allt vill sig väl. Knock on wood osv.

Såhär ser det ut idag:

Utdelningsportföljen

Såhär såg det ut förra veckan:

Utdelningsportföljen Sammanfattning V 6 2017

Fondportföljen

För fondportföljen var det alltså en riktigt rolig vecka eftersom att båda de första delmålen uppnåddes samtidigt! Dessa två delmål var 1. Innehav på över 10.000 kr samt avkastning på över 1000 kr. En bra början!

Visserligen är portföljen inte långt över delmålen och visst finns det en stor risk att den trillar ned under delmålsnivån igen nästa vecka men jag räknar det ändå som uppnått. Hade jag inte legat efter med att fylla på portföljerna så hade de redan slagit dessa delmål för länge sedan. Men den som väntar på något gott…

Jag måste ge en stor eloge till Swedbank Robur Ny Teknik som går som skottet. Faktum är att alla fonderna ligger över 6% och nära 7%. Didner och Spiltan Aktiefond har gått näst bäst rent procentuellt men DNB, som gått upp nästan 10%, har ändå näst högst avkastning eftersom att jag har investerat mer i den.

Hittills så är jag iallafall riktigt, riktigt nöjd med hur denna portfölj har utvecklats och det ska bli riktigt intressant att få se hur det ter sig framöver.

Såhär ser det ut idag:

Fondportföljen Sammanfattning V 6 2017

Såhär såg det ut förra veckan:

Fondportföljen

Lendify

För Lendify så var det en riktigt händelselös vecka bortsett från att ett lån återbetalade 3,7 kr.

Du kan istället läsa mer om min resa med Lendify Här.

 

 

Tack för att du läser, det uppskattas alltid om du gillar/delar inlägget. Ha det bäst!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.