Skulle aldrig köpa en kurs om investeringar

I det här mer eller mindre galna börsklimatet som vi har på grund av Covid, eller tack vare, så dyker alla sorters skojare upp. Man ser folk som säljer kurser till höger och vänster om hur du skall lyckas bli rik på investeringar. Men faktum är att all infon som du kan få via kurser kan du få lika enkelt fast gratis genom att bara surfa runt på nätet.

Det är som med det mesta lätt att hitta det man söker om man vet var man skall leta. När det kommer till investeringar, framförallt för svenskar, så verkar många vända sig till Facebook eller Discord-servrar. Där tror jag att man gör sig en rejäl björntjänst.

Detta eftersom att man går med i så kallade echo-chambers, ekokammare, där alla håller med dig om att just den aktien som forumet skapats för är den bästa aktien som någonsin funnits. Men vill du verkligen ta investeringsråd från en random person på Facebook?

Man ser ofta personer hylla ett bolag till skyarna utan att dela någon som helst fakta eller motivering. Nästa vecka ser du samma person fråga ”Varför går kursen ned idag?”. Det jag istället skulle föreslå att du gör är att vända dina ögon till Twitter.

Ja faktiskt, Twitter. För investerare som talar svenska så är det en nästintill oändlig källa för goda kunskaper inom allt som har med ekonomi att göra. Varför? Jo för att du kan följa duktiga investerares tankegångar och se deras sätt att investera på.

Det finns många jätteduktiga profiler som gärna lär ut och visar hur man bör göra, helt kostnadsfritt.

spacer

Kika in utbudet på Twitter

Eftersom att det är gratis att vara medlem och att läsa där så har du ingenting att förlora på att prova på det. Så vill du förbättra ditt investerande? Ge det en chans.

Sök på hashtags som ”fintwit” eller ”finanstwitter” så kommer du direkt att hitta väldigt mycket matnyttig info från många duktiga profiler. Om någon av dessa profiler försöker sälja in en kurs, då kan du direkt skippa den profilen och hoppa vidare till nästa.

Jag är helt övertygad om att du kommer att hitta väldigt bra cases, med ordentliga analyser som backar upp tipset, väldigt fort. Du kommer också att lära dig en del om börspsykologi och annat väldigt nyttigt där, utan att spendera en enda krona.

Så ge det en chans och se hur det går, här ett fåtal exempel på profiler som jag själv följer och har lärt mig väldigt mycket utav på just Twitter:

Mindre Facebook, mera Twitter, åtminstone när det kommer till börsen och ekonomi. Men som sagt, alla profiler på Twitter inte bra. Var alltid källkritisk och om någon skriver ”PM BOOM BOOM” utan att vara ironisk så dra öronen åt dig fortare än kvickt.

Tack för att du läste inlägget, Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.