Starkt kvartal för FrilansFinans Q2 2021

Andra kvartalet år 2021 blev ett starkt kvartal för FrilansFinans, ett onoterat bolag som tillhandahåller lösningar för egenanställda. Det var inte bara omsättningen som steg markant utan bolaget visade även upp plussiffror vilket såklart är välkommet. Jag äger aktier i bolaget och använder även deras tjänst för att fakturera när jag frilansar.

Det sägs ju att det ska vara bra att investera i företag vars produkter eller tjänster man själv äger. Jag hoppas att det ska stämma för investeringen som jag har gjort i företaget FrilansFinans. Och faktum är att saker och ting verkar se rätt så bra ut, åtminstone baserat på den förra kvartalsrapporten som bolaget släppte i slutet på augusti.

Under det första halvåret så steg koncernens omsättning med 21,9% till 653 MSEK (535). Resultatet efter skatt uppgick till 2,6 MSEK (-6,1). Nu hoppas jag givetvis att det här ska hålla i sig och att bolaget kommer fortsätta leverera plussiffror i rapporterna.

Bolaget har lyckats med att sänka sina operativa kostnader men samtidigt öka omsättningen och därmed även vinsten, precis så som man vill att det ska se ut i ett tillväxtbolag.

Bolagets VD Stephen Schad var självklart också glad över det starka resultatet som bolaget presenterade, han kommenterade bland annat rapporten såhär:

“Det är glädjande att se en positiv utveckling för båda affärsområdena. Hela vår organisation – såväl stationära medarbetare som egenanställda – har jobbat hårt och bidragit till framgången under de här prövande tiderna”

spacer

Starkt kvartal för FrilansFinans

Gigekonomin verkar vara här för att stanna och FrilansFinans har varit med i matchen ett bra tag vilket gjort att man har en bekväm position på marknaden. Men det gäller ju att göra ett fortsatt bra jobb för att behålla den positionen och det verkar man göra med råge.

Mina förhoppningar för bolagets kommande framtid är att man lyckas väl med att expandera utanför Sverige så att man kan ta marknadsandelar även i andra länder. Lyckas man lika väl utomlands som här hemma så lär det kunna bli riktigt fint på lång sikt.

VD:n Stephen sade även följande om kvartalets starka resultat:

“I takt med att nya arbetstillfällen och näringsgrenar tillkommer, kommer även sättet på vilket vi arbetar att utvecklas. Därför krävs det att vi säkerställer att nya arbetsformer ges förutsättningar att utvecklas på ett hållbart sätt. Kollektivavtalet med Säljarnas Riksförbund är unikt i sitt slag och markerar en viktig milstolpe i utvecklingen av hållbara villkor i gigekonomin. Vi ser med stor tillförsikt fram emot att fortsätta resan mot morgondagens arbetsmarknad.”

Det ska bli spännande att fortsätta följa bolagets verksamhet och förhoppningsvis så blir nästa kvartal ännu starkare, men den som lever får se!


Källa / Läs Mer: Frilansfinans.se

Tack för att du läste inlägget, Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.