Urban Green Finansiell rapport av Q3 2020

Idag så meddelades Urban Green Finansiell rapport av Q3 2020. Försäljningen ser fortsatt stark ut och arbetet fortsätter i samma takt. Det är glädjande att se bolaget att fortsätter att få uppföljningsbeställningar. Jag äger aktier i bolaget.

Resultat samt väsentliga händelser under kvartalet i Urban Green Finansiell rapport av Q3 2020:

  • Försäljningen under tredje kvartalet uppgick till 11.7 miljoner kronor
  • Resultatet blev 1.6 miljoner kronor
  • Orderstock per 30 september på 22.6 miljoner kronor
  • Ny större order:Urbangreen bygger taklandskap i centrala Stockholm på uppdrag av Zengun för ca 3 miljoner kronor.
  • Försäljningen ökade med 10% under kvartalet och 28% under årets tre första kvartal 2020 jämfört med samma tidsperioder 2019. 

Siffrorna i sig är inte lika starka som i företagets förra kvartalsrapport. Då blev resultatet 3.73 miljoner kronor och försäljningen låg på 17.47 miljoner kronor.

Men jämför man mot samma period förra året så är det en klar förbättring. Tredje kvartalet år 2019 så nådde man nämligen 10.61 miljoner kronor i försäljning med ett resultat på -1.78 miljoner kronor.

Allt som allt så tycker jag att Urban Green verkligen gör ett bra jobb och som aktieägare är jag givetvis glad över det. Det var högt köptryck i aktien vid förra handelstillfället.

Vilket jag tolkar som att bolaget börjar få rätt sorts uppmärksamhet bland investerare.

spacer

Urban Green Finansiell rapport av Q3 2020

Något jag verkligen gillar med Urban Green är att man verkar få många uppföljningsbeställningar. Det om något är ju ett bevis på att man gör ett bra jobb.

Man tog nyligen också fram en ny slags lösning för dagvattenhantering på tak med solceller. Lösningen tog man fram för arbetet med Nordic Choices nya nollenergihotell och huvudkontor på uppdrag av Skanska för Fabege.

Förhoppningsvis så tuffar arbetet på i god takt. Jag ser gärna att resultatet fortsätter att förbättras allteftersom och att försäljningen ökar. Det är glädjande att ha investerat i ett bolag som verkligen verkar ligga rätt i tiden.

Bolagets fokus på gröna tak-lösningar, lösningar för dagvatten och liknande i urbana miljöer lär bli allt viktigare. Detta eftersom att städerna blir större och större med fler och fler invånare.

Något som vore väldigt spännande att få se skulle vara en utlandsbeställning. Samtidigt så ska man inte ha för bråttom, det är ju bäst att skynda långsamt.

Källa / Läs rapporten: Länk

Tack för att du läste ”Urban Green Finansiell rapport av Q3 2020” och ha en underbart trevlig helg!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.