USA drar ner övriga världen – Aurora:s Nyhet

USA:s marknad såg ett av sina största tapp på länge igår. Det kommer, tror jag, att påverka övriga marknader världen över ett bra tag framöver. Jag lyckades pricka in två bra köp igår i Canopy Growth Corp och Aphria Inc men jag säljer förmodligen av vid öppning igen.

Dow Jones är skakig. Så mycket som den har fallit på en vecka har inte skett sedan 2016. Inte bara det men den har aldrig tappat så mycket på en enda dag tidigare i hela sin historia.

Kanadas marknad föll mer än vad den har gjort på 17 månader fram till nu och stängde runt nivåer som vi inte sett sedan september.

Sådana stora tapp påverkar givetvis alla marknader världen över och framförallt spekulativa, vilket vi fortfarande är, marknader som cannabismarknaden.

Kryptovalutorna har också fallit hårt, alla vill säkra sina vinster vilket givetvis är sunt.

Den stora frågan nu är ju när man ska köpa in sig igen. Jag tror att det här tyvärr kommer att påverka världens marknader världen över en bra tid framåt. Men köplägen är köplägen.

Lyckas man köpa Canopy Growth Corp för runt 20-25 dollar och håller den länge så tror jag att man gör en riktigt bra affär. Att köpa Aphria Inc runt 9-12 dollar ser jag också som ett kanonbra köp.

Angående Aurora Cannabis Inc så vågar jag inte ens sia om när man ska våga köpa den. Jag kan knappt se någon botten i den med tanke på hur låga intäkterna är just nu och riskerna med Aurora Sky. Men jag behåller mina aktier, jag tror på företaget långsiktigt och deras aggressiva expansion är lika imponerande som riskfylld.

Om man likt jag inte redan har sålt av så skulle jag tipsa om att behålla och avvakta. Invänta och bevaka kurserna, var med när det studsar men akta dig för en bear trap.

Jag lyckades med två fina köp igår. Jag köpte Aphria Inc när den låg -10% och Canopy Growth Corp när den låg -11%.

Idag ligger köpen 10 respektive 8 % plus men med tanke på utvecklingen i USA så blir det förmodligen att sälja av. Jag skulle helst vilja sitta kvar långsiktigt med även dessa aktier men då jag kan komma att behöva pengarna inom ett halvår så vill jag inte riskera något.

Vi får se hur jag gör vid öppningen helt enkelt, fortsätter det mot all förmodan uppåt så kanske jag tar ut lite vinst och behåller en del av aktierna.

Efter förra veckans slakt så var det en lättnad att få se lite blåa siffror igår. Men jag tror inte att vi ska ropa hej riktigt än, det finns mer, tror jag, som tyder på en fortsatt nedgång eller stagnation än att vi ska se en stor återhämtning för cannabisen.

Enskilda bolag kan gå bra tack vare nyhetssläpp men hela världen är rätt så skakig just nu.

Den stora frågan är “Hur går det idag?”. Jag tror tyvärr att vi ser en fortsatt nedgång världen över som direkt följd av USA:s stora tapp. Men jag hoppas att jag har fel och vi såg igår att det går att gå emot strömmen. Cannabismarknaden var en av få som stängde på plus.

Auroras Nyhet

Aurora Cannabis Inc släppte igår en riktigt bra nyhet som jag tror flög under radarn. Aurora har nämligen fått fram ett avtal med Liquor Stores NA, ett företag med butiker där man säljer alkohol.

Aurora investerar inledningsvis 103.5 miljoner dollar för att köpa cirka 19.9% av företaget. Det finns också möjlighet för Aurora att investera mera för att tillslut äga runt 40% av Liquor Stores.

Det här avtalet kan bli väldigt stort men det beror till stor del på vilka restriktioner och lagar som klubbas igenom kring hur och var cannabis får säljas. Skulle man få grönt ljus, no pun intended, till att sälja sin cannabis i spritbutikerna så har man fått igenom ett riktigt bra avtal.

Med tanke på att butikerna redan har god säkerhet, kunder och att transporten samt byggnaderna redan står färdiga och används så sparar man oerhört mycket tid och pengar på att få ut sin produkt. Inte bara det men man får även exponering till kunder som går till butiken för att köpa öl men som kanske passar på att köpa med sig några gram cannabis.

Nu är ju öl och cannabis kanske inte världens bästa blandning, åtminstone om man dricker före man röker utan att vara erfaren. Men affärsmässigt så kan det bli en riktigt bra affär, men då tänker jag främst på att man sparar mycket jobb genom att anpassa butikerna lite för att ta emot cannabis istället för att behöva köpa upp andra eller bygga nya egna butiker.

(Källa: Weednewswire.com)

0 0 votes
Article Rating
Följ
Notiser av
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
äldasta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Ray
Ray
6 februari, 2018 10:00

Hej, tack för en grym blog! Jag tänkte fråga dig vad du anser om följande cannabisaktier: – IMH – ICC Labs – Radient – Harvest One Jag var en av de som köpte Tweed då det begav sig, för ca 4 CAD. Tyvärr hade jag inte tålamodet att ligga kvar så jag sålde av på ca 3,5. Jag tror på sektorn och tror att det som sker nu endast är en kortare likviditetskris samt att sektorn gått upp lite för mycket. I sinom tid kommer dock sektorn att återhämta sig och stabilisera sig för ett stort språng uppåt, då sektorn… Läs mer »

Ray
Ray
6 februari, 2018 22:03

Har du ändrat din åsikt om Aurora? Är det fortfarande ett av dina top-investments? Kan det finnas en liten risk att de “växer lite för fort”? Utöver PM- och cannabissektorn har jag även investerat i Ethereum via XBT med ett trevligt resultat. Jag gick ur på ca 61 och förbannade mig själv när den toppade vid 90-ish, så det känns lite bättre nu när den tappat lite 🙂 Vad tror du om ETH? Själv tror jag att kryptobubblan sprack redan när LTC:s grundare sålde av sitt hela innehav. Det sägs att klockan inte ringer vid toppen men i det här… Läs mer »

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
amazon salt and pepper shakers