USA drar ner övriga världen – Aurora:s Nyhet

USA:s marknad såg ett av sina största tapp på länge igår. Det kommer, tror jag, att påverka övriga marknader världen över ett bra tag framöver. Jag lyckades pricka in två bra köp igår i Canopy Growth Corp och Aphria Inc men jag säljer förmodligen av vid öppning igen.

Dow Jones är skakig. Så mycket som den har fallit på en vecka har inte skett sedan 2016. Inte bara det men den har aldrig tappat så mycket på en enda dag tidigare i hela sin historia.

Kanadas marknad föll mer än vad den har gjort på 17 månader fram till nu och stängde runt nivåer som vi inte sett sedan september.

Sådana stora tapp påverkar givetvis alla marknader världen över och framförallt spekulativa, vilket vi fortfarande är, marknader som cannabismarknaden.

Kryptovalutorna har också fallit hårt, alla vill säkra sina vinster vilket givetvis är sunt.

Den stora frågan nu är ju när man ska köpa in sig igen. Jag tror att det här tyvärr kommer att påverka världens marknader världen över en bra tid framåt. Men köplägen är köplägen.

Lyckas man köpa Canopy Growth Corp för runt 20-25 dollar och håller den länge så tror jag att man gör en riktigt bra affär. Att köpa Aphria Inc runt 9-12 dollar ser jag också som ett kanonbra köp.

Angående Aurora Cannabis Inc så vågar jag inte ens sia om när man ska våga köpa den. Jag kan knappt se någon botten i den med tanke på hur låga intäkterna är just nu och riskerna med Aurora Sky. Men jag behåller mina aktier, jag tror på företaget långsiktigt och deras aggressiva expansion är lika imponerande som riskfylld.

Om man likt jag inte redan har sålt av så skulle jag tipsa om att behålla och avvakta. Invänta och bevaka kurserna, var med när det studsar men akta dig för en bear trap.

Jag lyckades med två fina köp igår. Jag köpte Aphria Inc när den låg -10% och Canopy Growth Corp när den låg -11%.

Idag ligger köpen 10 respektive 8 % plus men med tanke på utvecklingen i USA så blir det förmodligen att sälja av. Jag skulle helst vilja sitta kvar långsiktigt med även dessa aktier men då jag kan komma att behöva pengarna inom ett halvår så vill jag inte riskera något.

Vi får se hur jag gör vid öppningen helt enkelt, fortsätter det mot all förmodan uppåt så kanske jag tar ut lite vinst och behåller en del av aktierna.

Efter förra veckans slakt så var det en lättnad att få se lite blåa siffror igår. Men jag tror inte att vi ska ropa hej riktigt än, det finns mer, tror jag, som tyder på en fortsatt nedgång eller stagnation än att vi ska se en stor återhämtning för cannabisen.

Enskilda bolag kan gå bra tack vare nyhetssläpp men hela världen är rätt så skakig just nu.

Den stora frågan är ”Hur går det idag?”. Jag tror tyvärr att vi ser en fortsatt nedgång världen över som direkt följd av USA:s stora tapp. Men jag hoppas att jag har fel och vi såg igår att det går att gå emot strömmen. Cannabismarknaden var en av få som stängde på plus.

Auroras Nyhet

Aurora Cannabis Inc släppte igår en riktigt bra nyhet som jag tror flög under radarn. Aurora har nämligen fått fram ett avtal med Liquor Stores NA, ett företag med butiker där man säljer alkohol.

Aurora investerar inledningsvis 103.5 miljoner dollar för att köpa cirka 19.9% av företaget. Det finns också möjlighet för Aurora att investera mera för att tillslut äga runt 40% av Liquor Stores.

Det här avtalet kan bli väldigt stort men det beror till stor del på vilka restriktioner och lagar som klubbas igenom kring hur och var cannabis får säljas. Skulle man få grönt ljus, no pun intended, till att sälja sin cannabis i spritbutikerna så har man fått igenom ett riktigt bra avtal.

Med tanke på att butikerna redan har god säkerhet, kunder och att transporten samt byggnaderna redan står färdiga och används så sparar man oerhört mycket tid och pengar på att få ut sin produkt. Inte bara det men man får även exponering till kunder som går till butiken för att köpa öl men som kanske passar på att köpa med sig några gram cannabis.

Nu är ju öl och cannabis kanske inte världens bästa blandning, åtminstone om man dricker före man röker utan att vara erfaren. Men affärsmässigt så kan det bli en riktigt bra affär, men då tänker jag främst på att man sparar mycket jobb genom att anpassa butikerna lite för att ta emot cannabis istället för att behöva köpa upp andra eller bygga nya egna butiker.

(Källa: Weednewswire.com)

4 thoughts on “USA drar ner övriga världen – Aurora:s Nyhet

 • Hej, tack för en grym blog!
  Jag tänkte fråga dig vad du anser om följande cannabisaktier:
  – IMH
  – ICC Labs
  – Radient
  – Harvest One

  Jag var en av de som köpte Tweed då det begav sig, för ca 4 CAD. Tyvärr hade jag inte tålamodet att ligga kvar så jag sålde av på ca 3,5.

  Jag tror på sektorn och tror att det som sker nu endast är en kortare likviditetskris samt att sektorn gått upp lite för mycket. I sinom tid kommer dock sektorn att återhämta sig och stabilisera sig för ett stort språng uppåt, då sektorn (likt alkohol, tobak) är konjunkturokänsliga. Folk drar inte ner på köp av dessa varor trots börsfall och elände, tvärtom så lär folk lindra smärtan med dessa 🙂

  Jag är tungt investerad i PM-sektorn och hade ej likvida medel nog att gå tungt in i marknadsledarna. Dessutom har de varit alltför högt värderade. Vad tror du om aktierna jag köpt? Jag är väldigt intresserad av din åsikt.

  Tacksam för svar!

  Cheers!
  Ray Barnes

  • Hej Ray!

   Stort tack, jätteroligt att höra!

   IMH anser jag vara intressanta då man ser ut att vara, i mina ögon, undervärderade jämfört med andra bolag.
   ICC fokuserar på oljor och odling i Sydamerika men om jag minns rätt så har man inte så stor kapacitet riktigt ännu.
   Radient är väldigt, väldigt intressanta då man fokuserar på oljor som förutspås bli en lukrativ marknad.
   Harvest är populära på bland annat Reddit:s forumdel för Weedstocks. Jag är dock inte så påläst kring deras case.

   Ajdå, så kan det gå ibland! Jag ägde också Tweed runt 3.5$ men sålde av med endast 20% vinst. Jaja! 🙂

   Absolut, inte bara det utan även att USA drar ner hela världen just nu och då ryker sådana här tillväxtmarknader ofta först och mest när folk vill säkra pengar. Jag är inte ett dugg orolig för sektorn utan ser det här som en chans att få köpa in sig på attraktiva nivåer. Hehe ja precis.

   Jag tror att det är flera bra köp, om du ska hålla långsiktigt! ICC är nog den jag är lite tveksam till då jag kanske hellre hade köpt mer i Radient istället. Sen så tycker jag absolut att man inte ska missa Aphria, Canopy Growth Corp, Hydropothecary eller Supreme. Mitt tips är att läsa på om bolagen och bilda din egen uppfattning. Jag tror att A och O i den här marknaden är att ha en låg produktionskostnad eller stor kapacitet eller hög kvalité och dessa bolag uppfyller en eller flera av dessa aspekter.

   Tack för din kommentar och lycka till på marknaden!
   Med vänlig hälsning,
   Stefan

 • Har du ändrat din åsikt om Aurora? Är det fortfarande ett av dina top-investments?
  Kan det finnas en liten risk att de ”växer lite för fort”?

  Utöver PM- och cannabissektorn har jag även investerat i Ethereum via XBT med ett trevligt resultat. Jag gick ur på ca 61 och förbannade mig själv när den toppade vid 90-ish, så det känns lite bättre nu när den tappat lite 🙂
  Vad tror du om ETH? Själv tror jag att kryptobubblan sprack redan när LTC:s grundare sålde av sitt hela innehav. Det sägs att klockan inte ringer vid toppen men i det här fallet gjorde det nog det.
  Jag tror vi kommer att få se BTC på 2.500-3000-nivån (om inte lägre) och ETH = 200-300. Därefter (sept-okt ) kommer sektorn återigen att gå upp, men denna gång på grund av verklig inflation och flykt från stocks and bonds, tillsammans med PM-sektorn. De starkaste valutorna kommer att hamna i en konsolideringsfas och sedan gå upp när den riktiga börskraschen kommer senare i höst.
  Börsfallet de senaste dagarna har i min mening endast varit vinsthemtagningar samt urskakning av svaga händer inför Nasdaq = +10.000 som borde inträffa inom 7-8 månader.

  Förlåt för det långa inlägget, men din blog är utan tvekan en frisk fläkt i en så annars tråkig blogvärld där allt fokuseras kring utdelningar. Det finns få svenska bloggar som skriver (så bra) intressant om krypto och cannabis.

  Keep up the good job!

  • Hej!
   Aurora är fortfarande riktigt bra, tror jag, men just nu så ser det övervärderat ut. Man har en enorm potential men det gäller att ta till vara på den också.
   Jag tror att kryptos kommer tillbaka ännu starkare. ETH är riktigt bra och så även BTC. Om kurser vågar jag inte sia utan jag bevakar och inväntar en uppåt-trend. Långsiktigt så tror jag dock att det är en revolutionerande uppfinning som världen ännu inte förstått, och många banker och andra vill verkligen inte förstå den.

   Tusen tack, det är väldigt glädjande att höra! 🙂
   Med vänlig hälsning,
   Stefan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.