Veckorapport 25 2022 – Glad midsommar!

Den här rapporten bjuder, likt många andra rapporter på sistone, på röda siffror överlag. GratisPortföljen har tagit rejält med styrk, fonderna trycks ned och investmentbolagsportföljen har backat. Men annars går det bra, typ.

Lönen trillade in igår, torsdag, men jag har inte shoppat loss månadens köp i investmentbolagen ännu. Detta eftersom att det skakar så rejält just nu så jag avvaktar lite med månadens köp. Men pengarna är allokerade på kontot och ska användas, frågan är bara när.

Rött för portföljen med investmentbolag

Det blev ännu en röd vecka och sånt är livet i dessa tider. Jag har fört över pengar till kontot för månadens köp men först vill jag se hur det rör sig nästa vecka.

Premien i Bure och Latour har verkligen börjat komma ner till vettiga nivåer, Latour får dock gärna gå ned lite mer. Investor fortsätter att handlas till rabatt. Tanken är att tanka på i vanlig takt, på lång sikt så blir detta fint ska vi se.

Bure leder förlustligan i portföljen just nu men jag tror att Latour kommer att köra om den inom kort. Oavsett så ska köpen för månaden in. Förmodligen så är köpen gjorda tills nästa veckorapport. Så här ser portföljen ut just nu:

Rött för portföljen med investmentbolag

Fonderna fortsatt nedåt Veckorapport 25 2022

Här så är månadens köp inbokade och lär bli färdiga nästa vecka. Fondportföljen består av 4 stycken fonder med tung fokus på teknologi och teknik. Det är en sektor som tagit mycket stryk och lär fortsätta göra det ett bra tag framöver.

Men det hindrar inte mig från att fylla på månad efter månad för att bygga en redig grund i en fondportfölj som jag tror blir riktigt fin på lång sikt.

Förr eller senare så kommer tech-sektorn att få kärlek igen och då ämnar jag ha en god position för att dra nytta av det. Jag har nämligen väldigt svårt att se att digitaliseringen av samhället helt plötsligt skulle ta stopp.

Plus att AI lär bli viktigare och viktigare ju mer utvecklat det blir, vilket är själva kärnan i den här portföljen. Så jag har inget emot att leva med röda siffror ett tag, eller så länge som behövs. När det sedan väl vänder upp, om det nu gör det, så blir det fina fisken för min portföljs del.

Så här ser grafen för portföljen ut just nu, ingen vidare härlig syn, man kanske skulle ta och vända den upp och ner?

Fonderna fortsatt nedåt Veckorapport 25 2022

GratisPortföljen tappar ytterligare mark

Projektet GratisPortföljen har sett en blodröd vecka då största innehavet Vermilion Energy tagit rejält med stryk. Bolagets utveckling under de senaste veckorna förvånar mig något rejält. Gas och olja borde stå högt i kurs just nu med sanktionerna mot Ryssland på tapeten.

Men jag och börsen tycker inte alltid, om ens någonsin, samma sak om värderingar. Så som du kan se på grafen nedan har portföljen tagit rejält med stryk. Men den är fortfarande långt över index prestation så jag är fortfarande nöjd.

GratisPortföljen tappar ytterligare mark

Jag har ändå inga planer på att sälja just nu så det får skaka på som det gör helt enkelt. Eftersom att oljepriset varit så högt nu ett bra tag så lär Vermilions nästa rapport bli riktigt fin. Då får portföljen dragkraft uppåt igen.

Det som däremot oroar en del för bolagets skull är att man läser mycket om Covid-utbrott igen. Ett annat bolag i portföljen som backat är 2020 Bulkers som närmar sig 0% avkastning efter att ha varit uppe och nosat på 30%.

Börsen svänger mer än vad det gör på dansbanorna just nu men jag är långsiktig och förblir så.

Börsen svänger mer än vad det gör på dansbanorna just nu men jag är långsiktig och förblir så.

SBB fortsätter att backa, vore fint att få loss lite mer cashback-pengar nu för att kunna köpa in mer för att snitta ner. Tanken innan var att utöka i andra bolag men den rabatten som är i SBB är svårt att förbise.

Oh well, vi får se hur det hela artar sig med ränteoro, inflation och annat! Oavsett vad så hoppas jag att du får en riktigt härlig midsommar med mycket sol!

Tack för att du läste inlägget ”Veckorapport 25 2022 – Glad midsommar!”, Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.