Veckorapport V 24 2022 – Rött, rödare rödast

Veckorapport V 24 2022 bjuder på röda siffror överlag. Rött, rödare rödast. I förra veckorapporten så bad jag om trubbel när jag påtalade hur bra GratisPortföljen klarat sig hittills. Men, sånt är livet för en investerare. Mina köp kommer att fortsätta oavsett börsens svängningar.

Investmentbolagsportföljen tappar mark

Här var det rött och där är det rött, men det avskräcker inte mig. På torsdag ska det fyllas på med minst 1500 kr till i den här portföljen. Plus att det är fortfarande cirka 2000 kr till som ska flyttas över från P2P-lånen till investmentbolagen.

Faktum är att det blir fint att handla här nu, eftersom att premien har minskat för både Latour och Bure. Så kommande köp blir närmre deras substansvärde och det klagar jag inte en sekund på. Det är bolag som historiskt handlas till premier och nu när börsen surnar till blir köpen billigare sett till värdet.

Jag tror att den som köper på dessa och fortsätter att köpa på lägren nivåer kommer skratta sig lycklig om ett år eller två. Det är inte lätt att pricka börsens toppar eller bottnar, så jag handlar på månad efter månad och snittar in mig istället.

Att portföljen är på minus 13 procent avskräcker mig inte för fem öre utan gör mig bara mer angelägen till att handla mer aktier. Om det kommer ett stort börsfall på börsen, ja då handlar jag mer då också.

Så här ser portföljen ut just nu i skrivande stund:

Investmentbolagsportföljen tappar mark

Fonderna hos Savr Veckorapport V 24 2022

Min portfölj med fonder som jag har på plattformen Savr har fallit vidare under veckan som varit. Teknologi- och teknikaktier har det inte lätt just nu och mina fonder har störst fokus just där. Men förr eller senare ändras börsens sentiment för dessa sektorer.

Då kommer jag att ha byggt upp en redig grund i fonderna som jag tror kommer ha en god chans att öka fint.

Portföljen ligger just nu över 5000 kr minus i avkastning men jag fyller på, månad efter månad, år efter år. Min strategi är att investera på lång sikt och det är inget jag ändrar på bara för att börsen eller portföljerna svajar till.

Nästa vecka så påbörjas nästa månadsinvestering som blir färdig veckan efter det. 1600 kr till kommer att placeras i portföljen och det blir intressant att se var vi ska hädanefter. Det finns fortfarande gott om fallhöjd kvar så mer minus är snarare troligt än oväntat.

Skam den som ger sig! På börsen så belönas oftast den långsiktiga med tålamod och is i magen. Vi får se om det gäller även i mitt fall.

Fonderna hos Savr Veckorapport V 24 2022

GratisPortföljen har haft en väldigt röd vecka

Efter att portföljen nått nya högsta höjder så har den backat rejält under veckorna som varit. Trots det så ligger den fortfarande långt över index prestation. Jag väntar tålmodigt på att mer cashback-pengar blir tillgängliga.

Bland annat så har jag bytt mobiloperatör igen och får därmed snart in 240 kr till från RewardNetwork. Då ska jag nog köpa in ett till bolag eller fylla på i befintliga. Det är svårt att inte vilja köpa fler aktier i SBB just nu som fortfarande ser extremt billig ut i mina ögon.

Så här ligger portföljens utveckling till i skrivande stund:

GratisPortföljen har haft en väldigt röd vecka

För de enskilda innehaven så kan man se ett par stora tapp. Både Exchange Income Corp och Gladstone Investment Corp har tappat mark. Men mest mark har tappats av Vermilion Energy. Vilket också är varför portföljen backat så mycket, då det är det största innehavet.

SBB ligger fortfarande klart sämst till i portföljen följt av Transalta Renewables. Utdelningarna fortsätter att trilla in och jag har köpt ett fåtal aktier till i SBB för utdelningen från Exchange Income Corp som damp in i veckan.

Förhoppningsvis så kan nästa vecka bjuda på klart blåare siffror men vi får helt enkelt vänta och se. Läget med USA och deras inflation gör att börsen skakar rejält och det talas om recession på flera håll. Spännande, läskigt och lovande på sina olika sätt.

Hoppas att du får en blå vecka och en solig midsommar!

Tack för att du läste ”Veckorapport V 24 2022 – Rött, rödare rödast”, Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.