Veckorapport 26 2022 – Faktiskt en del blåa siffror

Tro det eller ej men Veckorapport 26 2022 bjuder faktiskt på blå siffror. Det är då främst GratisPortföljen som återhämtat sig en aning. I övrigt så är det mestadels rött. Men insättningarna fortsätter!

Investmentbolagsportföljen

Här har det gått upp en aning sedan förra veckans rapport. Plus att jag har suttit in resterande pengar som skulle föras över från Savelend, samt förra månadens insättning.

Så nu är portföljen i fas så att säga. Med tanke på hur skakigt det är på börserna så förväntar jag mig mer röda siffror här. Framförallt när det blir rapportperiod, för att då lär investmentbolagens substansvärde sänkas.

Men jag tankar på i ur och skur. Bure Equity är nere under 5% substanspremie vilket känns riktigt fint. Latour ligger fortfarande på cirka 25% substanspremie. Investor handlas till cirka 15% substansrabatt i skrivande stund.

Det ska bli väldigt intressant att se hur investmentbolagen rör sig framöver. Premierna kommer ned men kan höjas igen om substansvärdena sänks.

Så här ser portföljen ut just nu med Bure som gått ned mest sedan inköp:

Investmentbolagsportföljen juli

Det är lite hisnande att se på graferna för Bure som nu handlas runt 209 kr toppade runt 466 kr i november. Jag ser det som ett positivt tecken att handla på dessa nivåer eftersom att bolagets VD och deras finanschef har gjort insynsköp nyligen.

Latour har också fallit från toppen på 368 kr till att handlas runt 205 kr. Och en viss fallhöjd ser ut att finnas kvar fortfarande. Jag förväntar mig inte att pricka bottnar eller toppar utan jag handlar på och snittar in mig över tid istället.

Förr eller senare så vänder det upp igen.

Fondportföljen Veckorapport 26 2022

Portföljen med fonder fortsätter sin kräftgång. Den såg ett litet uppskjut men har sedan fortsatt att tappa i värde. Förra månadens insättning har trillat in och värdet ligger nu runt 19 000 kr. Det ska bli riktigt härligt när den här portföljen vänder uppåt igen, om den nu gör det.

Missförstå mig inte, jag förväntar mig att den kommer att göra det någon gång framöver men vågar inte sia om när det kan tänkas ske. Om vi har ett pressat läge på börserna ett par år framöver på grund av inflation och recession, då fortsätter jag att handla.

Teknik och teknologi tar mycket stryk och får lite kärlek under oroliga tider då investerare minskar risken i sina portföljer. Om jag är klok eller inte som inte placerar om kapitalet får tiden utvisa. Det här är ändå sektorer som jag tror kommer spela stora roller i mänsklighetens framtid.

Framförallt AI som portföljerna har byggts kring. Undrar vad en AI hade sagt om mitt investerande? Det vill jag nog inte veta, men jag håller ut. Så här ser portföljens graf ut idag:

Fondportföljen Veckorapport 26 2022

GratisPortföljen har haft en blå vecka

Äntligen en blå vecka för en portfölj! GratisPortföljen har återhämtat sig en aning sedan största innehavet Vermilion Energy tagit stryk. Bolaget arbetar med olja och naturgas, samt är aktiva i Europa. Så jag förväntar mig starka rapporter framöver eftersom att priserna dragit upp sedan krigets början.

Alla pengar som investeras i denna portfölj kommer uteslutande från cashback-erbjudanden. Det är väldigt roligt att se att pengar som jag fått in ”gratis” fortsätter att tjäna in mer pengar.

GratisPortföljen har haft en blå vecka

Innehaven har gått knackigt de senaste veckorna men det börjar se lite bättre ut igen. Åtminstone för vissa innehav. Det var riktigt fint att se att SBB fick ett starkt avslut på veckan. Det återstår att se hur det håller sig nästa vecka.

Det var riktigt fint att se att SBB fick ett starkt avslut på veckan. Det återstår att se hur det håller sig nästa vecka.

2020 Bulkers har tappat och ligger nästan på plus minus noll sedan mitt inköp. Men så länge utdelningarna rullar på så är det bara att tacka och ta emot. Aktien betalade ut cirka 2.4 norska kronor per aktie i utdelning under veckan som varit.

Jag är fortsatt imponerad av Exchange Income Corp och Gladstone Investment Corp som verkar klara sig bra trots skakiga börser. Jinx…

Hos RewardNetwork har jag nu cirka 800 kr på väg in från cashback-erbjudanden. Just nu får man till exempel 200 kr bara för att prova Jaramba.

Tack för att du läste ”Veckorapport 26 2022 – Faktiskt en del blåa siffror”! Läs fler inlägg här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.