Veckorapport 27 2022 – Bred återhämtning

Veckorapport 27 2022 bjuder på roligare siffror än tidigare rapporter. GratisPortföljen har vänt upp efter en stor dipp i utvecklingen. Detsamma gäller för fonderna och portföljen med investmentbolagen. Nu får vi se om detta håller i sig eller inte.

Investmentbolagen återhämtar sig

Min enkla men förhoppningsvis effektiva portfölj med tre stycken investmentbolag har återhämtat sig sedan förra veckan. Det är alltid roligt med blåa siffror men det återstår att se om detta är en temporär uppsving eller ej.

På en vecka så är portföljen upp 7,67% vilket helt klart kan ses som godkänt. Ett av bolagen ligger till och med på plus igen.

Investmentbolagen återhämtar sig

Av de tre musketörerna så är det Investor som har gått bäst hittills sedan inköpen. Det är också det enda av bolagen som handlas till en substansrabatt. Dyrast är fortfarande Latour som ligger på cirka 30% premie mot substansen.

Det ska bli väldigt spännande att se hur utvecklingen framöver kommer att se ut. Fortsätter det att skaka på börserna så blir det säkert ytterligare kursfall. Men för stunden så ser det lovande ut.

Av de tre musketörerna så är det Investor som har gått bäst hittills sedan inköpen. Det är också det enda av bolagen som handlas till en substansrabatt

Vändningarna kan ske fort, bara för en vecka eller två sedan så var portföljen back cirka 10 till 15 procent. Så det är väldigt glädjande att se att utvecklingen gått åt rätt håll. För min del så förändrar det i sig ingenting, köpen fortsätter att genomföras månad efter månad.

Vi får se vilket bolag i denna portfölj som står som starkast vid nästa veckas rapport.

Fonderna nära milstolpe Veckorapport 27 2022

Teknik och teknologifonderna som jag har investerat i hos Savr har också återhämtat sig. Portföljen ligger nu väldigt nära nästa fina milstolpe som är ett värde på 20 000 kr eller mer.

Det här är verkligen en portfölj som testar hur mycket is i magen jag har. Än så länge så känner jag ingen oro utan det får helt enkelt ta sin tid.

Jag har en känsla av att det här kommer att gå fort uppåt igen när det väl vänder, om det nu gör det? Mycket handlar om hur det går med inflation och räntor ute i världen. Riskvilligheten minskas markant när det är prat om inflation och lågkonjunktur.

Då säljs ofta tillväxtaktier av och det sänker ju i sin tur tillväxtfonderna. Jag vågar inte hoppas på att portföljen ska ligga på plus inom en snar framtid. Men någon gång, ja någon gång så ska det bli fint det här med.

Bäst i portföljen just nu är Öhman Global Growth och sämst är fortfarande Swedbank Robur Ny Teknik. Den förstnämnda ligger på cirka -10% medan Swedbank ligger på cirka -23%.

Det är olidligt spännande att fundera på hur den här portföljen ser ut om ett år eller två. Har jag valt rätt fonder eller har jag satsat helt fel? Jag litar på mina innehav och jag är fortsatt övertygad om att AI och teknologi kommer spela stora roller fortsatt framöver.

Fonderna nära milstolpe Veckorapport 27 2022

Köpte mer SBB i Gratisportföljen

Ja även denna portfölj har faktiskt vänt upp sedan förra veckan. Detta tack vare största innehavet Vermilion Energy. Under veckans gång så fick jag även in cashback-pengar från att ha bytt telefonabonnemang.

Pengarna placerades i SBB där jag först tänkte att jag handlat klart. Men när kursen ligger kring dessa nivåer så är det svårt att hålla fingrarna i styr. Tanken är att köpa där tills kursen repat sig betydligt mer, då får vi se om jag omplacerar en del eller bara behåller innehavet.

Portföljen är fortfarande klart starkare än index, alltid härligt att ligga på rätt sida där.

Portföljen är fortfarande klart starkare än index, alltid härligt att ligga på rätt sida där.

Jag är fortsatt väldigt imponerad av att både Gladstone Investment Corp och Exchange Income Corp fortsätter att stå sig starka. De delar givetvis ut månadsvis och båda bolagen verkar ha blivit oerhört bra val för portföljen. Så här ser läget ut för de enskilda innehaven ut just nu:

2020 Bulkers har gått desto sämre på sistone men återhämtade sig också en aning under veckans gång. TransAlta Renewables har det fortsatt tufft och går mestadels i sidled runt -10% sedan inköp. Portföljen gick in cirka 15 kr i utdelningar under veckans gång.

Sedan årets start har den fått in cirka 520 kr i utdelning, innan källskatt. Sedan portföljens start har den fått in cirka 1160 kr i utdelning innan källskatt. Så utdelningstakten har verkligen ökat på fint.

Snart är det dags för semester för min del, det ska bli härligt! Jag håller tummarna för en fin blå vecka för oss alla och önskar dig en underbar semester!

Tack för att du läste inlägget ”Veckorapport 27 2022 – Bred återhämtning”, Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.