Viktiga Händelser för Frilans Finans 2022

I oktober kommer det återigen gå att handla aktier i det onoterade bolaget Frilans Finans. Därför så tänkte jag att det vore bra med en återblick på vad bolaget gjort under året. Viktiga händelser för Frilans Finans 2022 består bland annat av fortsatt ökning egenanställda. Jag äger aktier i bolaget.

En av de viktigare aspekterna för Frilans Finans är så klart att fler och fler egenanställda arbetstagare använder deras tjänst. Fem kvartal i rad så har man levererat ökande siffror i form av egenanställda arbetstagare.

Det tycker jag är både imponerande och talar för att bolaget gör saker och ting rätt. Jag själv använder ju mig av deras tjänster vilket är varför jag valde att investera i bolaget. Deras sida är jättesmidig och enkel att använda och förenklar verkligen för frilansare.

Bolaget såg en stark ökning, till följd av bland annat pandemin, och det är glädjande att se att den utvecklingen håller i sig. Det borde betyda goda möjligheter för fortsatt ökad tillväxt. Personligen så tror jag att många fick upp ögonen för att arbeta på distans under pandemin.

Framförallt så tror jag att det gav mersmak. Digitaliseringen av samhället gör just det allt enklare och enklare. Så det är förståeligt om fler och fler väljer att ta chansen att arbeta på distans. Kanske inte på heltid, men åtminstone några dagar i veckan eller så.

Viktiga Händelser för Frilans Finans 2022

Så vad har man hunnit med under året som är? Jo en hel del faktiskt och framförallt så har man fortsatt att leverera starka siffror. Nu i oktober så blir det första gången på länge som det kommer att gå att handla aktier i bolaget via plattformen Pepins.

Det ska bli väldigt intressant att se hur aktiekursen artar sig då, den senaste betalda kursen är på 43 kronor. Jag själv köpte in mig i bolaget på 50 kr aktien i september år 2017. Så hittills har det inte gått i raketfart om man säger så.

Men det är nog på väg att ändras en aning, bolaget har fortsatt att leverera medan Pepins ej haft något handelstillstånd. Handeln nu i oktober blir den första på länge, förhoppningsvis är många sugna på att köpa in sig i bolaget då.

Här nedan kommer en liten sammanfattning av Viktiga Händelser för Frilans Finans 2022:

Ökad omsättning

Under det första halvåret för 2022 så ökade Invoicery Int AB, Frilans Finans moderbolag, nettoomsättningen rejält. Den steg från 653 miljoner till 789 miljoner kronor, en ökning med hela 20.9 procent. Det tycker jag är väldigt starkt på bara ett halvår.

Det är affärsområdet egenanställda arbetstagare som stått för cirka 88% av bolagets omsättning under den perioden.

Tecknat kollektivavtal

Kollektivavtalet som Frilans Finans tecknade med Säljarnas trädde i kraft i mars i år. Det är ett unikt kollektivavtal då det är det första i sitt slag, skapat för egenanställda. Målet med kollektivavtalet är att öka tryggheten för egenanställda.

Bland annat så reglerar det lön, arbetsmiljö, försäkringar, pension och arbetstid. Bolaget själva skriver att ”Det markerar en viktig milstolpe för utvecklingen av schyssta villkor i vår bransch”.

Lanserat stipendiatprogram

Stipendiatprogrammet innebär att man får pröva på att leva frilanslivet tack vare hjälp i form av ekonomiskt stöd och coaching från Frilans Finans. Målet är att hjälpa personer trygga och få makten över sitt eget arbete.

Stipendiatprogrammet skapar kännedom bland prioriterade målgrupper och sätter Frilans Finans på kartan. Det är en riktig win-win situation för att stipendiet delas ut och hjälper människor samt så är det värdefullt för Frilans Finans ur ett marknadsföringsperspektiv.

Förstärkt soliditet

”Eget kapital per 30 juni 2022 i Invoicery Int uppgick till 36,6 miljoner kronor och soliditeten uppgick till 14,4 procent. Gruppens soliditet har förbättrats under 2022 och är hänförlig till det förbättrade resultatet. Nettoskulden uppgick till -50,3 miljoner kronor och detta är uteslutande banktillgodohavanden.” Källa.

Att ha gott om pengar på fickan samtidigt som man går med vinst betyder att man är i ett fördelaktigt läge. EBITDA uppgick i senaste kvartalsrapporten till 6,7 miljoner kronor.

Viktiga Händelser för Frilans Finans 2022

Jag tycker att bolaget vekar arbeta på bra. Allra viktigast är att man fortsätter att leverera tillväxt och ökade vinster. Det är starkt att ett tillväxtbolag redan går med vinst. Men ta allt jag säger med en nypa salt, jag är ju själv aktieägare i bolaget. Så man kan inte säga att jag är objektiv.

För att summera det hela så har man hittills i år:

  • Fortsatt att öka omsättningen
  • Fortsatt att öka antalet egenanställda
  • Tecknat ett unikt kollektivavtal
  • Lanserat ett stipendiatprogram
  • Förstärkt bolagets soliditet
  • Fortsatt gå med vinst

Handeln i bolaget återupptas nu i slutet på oktober, det ska bli riktigt intressant att se vad aktiekursen hamnar på då.

Tack för att du läste ”Viktiga Händelser för Frilans Finans 2022”, Läs Fler Inlägg Här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.