Ätbar cannabis i Kanada & Harvest One på gång?

Legaliseringen i Kanada var ett steg i en lång reform. Snart är det dags för ännu ett steg då ätbara cannabisprodukter kommer att tillåtas i landet. Analytiker funderar också över om det är dags för ett utbrott i aktiekursen för bolaget Harvest One Cannabis? Ätbar cannabis i Kanada och HVST.

Ätbar cannabis i Kanada

Att legaliseringen skulle träda i effekt var ett grått moln över det faktum att Kanada till slut skulle legalisera cannabis. Redan då visste vi att vi skulle få vänta på att se ätbar cannabis i Kanada, vilket givetvis påverkar företagens försäljning.

Snart är det iallafall dags för ätbar cannabis i Kanada att bli verklighet. I ett uttalande så sade Health Canada igår, fredag 14:e jun 2019, att ätbara produkter, vissa oljor, extrakt och koncentrat kommer att bli lagliga 17:e oktober i år. Exakt ett år sedan legaliseringen skedde.

Dock så måste bolag först ha rätt licens och sedan ansöka med 60 dagars framhållning om deras planer på att sälja sådana produkter. Så tidigast vi kan se ätbar cannabis i Kanada blir i mitten på december i slutet av året.

Det här påverkad även produkter som drycker med CBD eller THC och marknaden har sett fram emot det här länge. Vi kan räkna med att hel del nya produkter och märken kommer att släppas och börjas marknadsföras framöver. Bolagen vill nog roffa åt sig stora delar av den här marknaden så fort som möjligt.

En rapport av Deloitte beräknade att den kanadensiska marknaden för cannabisprodukter av den här typen är värd cirka 2.7 miljarder dollar årligen. Samma firma värderade också Kanadas marknad till 6 miljarder dollar, utöver de 2.7 miljarderna från ätbara produkter.

Kul att äntligen få se det hända även om vi nu måste vänta till i december.


Annons

Försäljning av medicinsk cannabis prova CBD-olja

Harvest One redo för utbrott?

Greg McLeish hos Mackie Research menar att Harvest One Cannabis(HVST) senaste rapport för deras tredje kvartal tyder på att bolaget går riktigt bra. Han rekommenderar att man skall köpa HVST med ett prismål på runt 2 dollar. Det skulle motsvara en uppgång på cirka 200% sedan han publicerade sin rekommendation.

I skrivande stund så ligger aktiens värde på 0.68 kanadensiska dollar(CAD). I bolagets senaste rapport så visade man upp intäkter på 3 miljarder CAD. I samband med det så uttalade sig Grant Froese, bolagets VD:

“During the third quarter, we achieved increasing harvests as we continue to enhance existing facilities and build out new capacity. In preparation for the roll out of value-added products later this year, we also allocated a portion of our inventory accordingly for extraction and future R&D. The impact of these value-added products will be reflected in the financial results in future quarters,”

Analytikern McLeish menar att bolaget har gott om pengar på hand och att man är redo för att fortsätta mot sitt mål om att producera över 20 000 kg cannabis årligen. Samtidigt så väntar han sig att Satipharm, HVST:s dotterbolag, ska komma igång ordentligt med fler produkter inom EU.

Bolaget har mött svårigheter men det sägs att man är på bättre vägar nu. Om han har rätt eller inte återstår att se, vad tror du?


Cashback är återbäring

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.