Tre aktiva kampanjer hos Trine

Plattformen som mixar crowdfunding, P2P-lån och välgörenhet har två kampanjer i Nigeria och en i Kenya som man kan investera i just nu. En av dessa tre kampanjer hos Trine återbetalar pengarna på ett år medan. Två av lånen betalar av lånet på två år och potentiell avkastning ligger mellan 5-9%.

Så att du vet: Länkarna till Trine i inlägget är referral-länkar.

För den som inte vet vad Trine är så är det en svensk plattform där man mer eller mindre investerar i välgörenhet. Du kan läsa mer om vad Trine är för något i mitt inlägg ”Ett bra alternativ till Better Globe”.

Det kommer av och till nya kampanjer och just nu har Trine startat tre projekt i Nigeria. Bland annat så har man en ny samarbetspartner i form av Solynta. Tillsammans så har man startat en av de tre kampanjer som inlägget handlar om.

Det är fascinerande att kunna investera i något som hjälper människor till bättre liv, är skonsamt för miljön och samtidigt ger avkastning. Nigeria har en ordentlig energikris i dagsläget och oftast får invånarna knappt ström ett par timmar om dagen.

spacer

Tre kampanjer hos Trine

Två av projekten är lokaliserade i Nigeria medan ett tar plats i Kenya. Totalt så kommer kampanjerna, om alla blir fulltecknade, att skrapa ihop över en och en halv miljon euro i investeringar.

Den största av kampanjerna hos Trine är det i Kenya, som vi kan börja med att kika in.

Greenlight Planet 5

750 000 EURO skall investeras genom kampanjen för att förse över 120 000 personer med tillgång till grön energi. Inte bara det utan man skapar stabila och pålitligare elnät och förändrar livet till det bättre för väldigt många människor. Avbetalningstiden på kampanjens lån är 12 månader.

Räntan ligger på 5% om man investerar under 1000 EURO, investerar man över det så får man 7% i ränta. Kampanjen kommer leda till att 30 000 Sun King Home 60 Solar Home Systems blir sålda till kunder som inte har tillgång till elnätet i landet.

Under de tre första åren så kommer projektet, om allting går planenligt, att minska ned koldioxidutsläpp med 28 000 ton och som sagt så kommer över 120 000 personer att få tillgång till grön elektricitet.

spacer cannabis cannabismarknad cannabisektor medicinskcannabis marijuana medicinskmarijuana marijuanasektorn marijuanamarknad

Solynta

Ett av projekten hos Trine som sker i Nigeria kom till tack vare samarbetet med Solynta. Låneperioden är på 3 år och avkastningen, räntan, ligger mellan 6 till 8 % beroende på hur mycket man investerar. Investerar man under 1000 EURO får man 6% och investerar man över det får man 8% i avkastning.

Det här projektet görs även i samarbete med SIDA, Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete, som är en svensk statlig myndighet under Utrikesdepartementet. SIDA är med i projektet genom att erbjuda investeringsskydd. Skulle lånet till Daystar Power inte avbetalas ordentligt så kan SIDA, under rätt omständigheter, gå in och täcka upp till 60% av kapitalförlusterna. Det kan vara skönt att veta för den som är orolig för att investera i Afrika.

300 000 EURO kommer att investeras och det i sin tur leder till att 35 000 ton av koldioxidutsläpp kan skippas. Samtidigt så förser man 1400 personer med tillgång till grön energi.

Daystar Power 4

Den fjärde kampanjen i samarbete med Daystar Power i Nigeria. Solcellspanelerna man installerar kommer att minska användningen av dieselgeneratorer vilket resulterar i mindre förorening. Elen blir till och med billigare så det är en riktig win-win.

Avkastningen, räntan, på lånet är 5.5% över 3 år. Inte i högsta laget men man gör någonting väldigt bra för miljön och för människor genom att investera hos Trine, i utbyte mot en del av räntan. Investerar man över 1000 EURO får man 7.5% i ränta.

Det här projektet görs även det i samarbete med SIDA under samma omständigheter som kampanjen med Solynta.

Kampanjen uppgår till 500 000 EURO och beräknas spara in 6800 ton i koldioxidutsläpp.

spacer cannabis cannabismarknad cannabisektor medicinskcannabis marijuana medicinskmarijuana marijuanasektorn marijuanamarknad

Kom igång med 10 EURO

Vill du börja investera hos Trine? Minsta möjliga investering ligger på 25 EURO men genom länkarna till Trine i det här inlägget så får nya medlemmar 10 EURO att komma igång med. Varmt välkommen!


Cashback är återbäring

1 thoughts on “Tre aktiva kampanjer hos Trine

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.